Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Vārtus Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) pusfināla sērijas trešajā mačā svētdien guva Latvijas aizsargs Atvars Tribuncovs, tomēr viņa pārstāvētā komanda "Gomeļ" ar 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) savā laukumā piekāpās uzbrucēju Kaspara Saulieša un Sergeja Pečuras pārstāvētajai Grodņas "Ņeman" vienībai.

Tribuncovs, kurš aizvadīja trešo spēli kopš februāra vidus, kad viņš Latvijas izlases sastāvā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posmā Norvēģijā guva ceļgala traumu, trešajā trešdaļā, spēlējot vairākumā, guva savas komandas otros vārtus. Viņš cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu +1.

Laukumā devās arī Saulietis, kurš ar rezultativitāti neizcēlās un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Savukārt Pečura izlaida jau astoto maču deviņu cīņu laikā.

Sērijā līdz trim uzvarām "Ņeman" pārņēma vadību ar rezultātu 2-1.

Otro uzvaru svētdien piedzīvoja arī latviešu uzbrucēja Rolanda Vīgnera pārstāvētā Soļigorskas "Šahtjor" vienība, kas savā laukumā ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) uzvarēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu Žlobinas "Metallurg".

Tomēr Vīgners smadzeņu satricinājuma dēļ laukumā nav devies kopš 27.februāra.

Šajā sērijā rezultāts kļuva 2-1 "Šahtjor" labā.

Kā ziņots, ceturtdaļfināla barjeru nespēja pārvarēt uzbrucēja Armanda Bērziņa pārstāvētā pagājušās sezonas valsts čempionvienība Minskas "Junostj", kas sērijā ar 2-3 atzina "Šahtjor" pārākumu.

Savukārt Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs" ceturtdaļfinālā ar 1-3 piekāpās "Ņeman" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!