Foto: AP/Scanpix

Par vardarbību apsūdzētais un cietumsodu izcietušais krievu hokejists Vjačeslavs Voinovs, kuram draud deportācija no ASV, paziņojis, ka vēloties atgriezties Krievijā, vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

Kā ziņojām, pēc iznākšanas no cietuma septembra sākumā Losandželosas "Kings" uzbrucējs uzreiz nonāca ASV Imigrācijas dienesta apsardzē. Ar sava aģenta starpniecību 25 gadus vecais Vojnovs tagad paziņojis, ka vēloties kopā ar ģimeni atgriezties Krievijā.

"Šodien es informēju NHL, Nacionālo Hokeja līgas Spēlētāju asociāciju (NHLPA) un Losandželosas "Kings" par savu lēmumu nekavējoties uzsākt atgriešanās procesu Krievijā kopā ar ģimeni," Vojnova paziņojumu NHL mājas lapa. "Atvainojos visiem, kurus tādā vai citādā veidā ir ietekmējusi mana situācija. Novēlu "Kings" spēlētājiem panākumus nākotnē."

Savukārt Losandželosas "Kings" savā oficiālajā mājas lapā nopublicējuši paziņojumu, kurā norāda, ka Vojnovs neturpinās spēlēt šajā NHL klubā, un līgumā paredzēto atlikušo algu, kas ir 19 miljoni dolāru, viņš nesaņems.

"Vojnova ieslodzījuma laikā Losandželosas "Kings" pieņēma lēmumu, ka spēlētājs vairs neturpinās pārstāvēt komandu. Mēs rūpīgi pārdomājām, kā tas tiks realizēts un noteicām galējo datumu - 17. septembri, kad sākas mūsu treniņnometne. Acīmredzot, ka tas nozīmē Vojnova līguma beigas. Hokejista šodienas paziņojums par vēlmi pamest ASV un atgriezties Krievijā līguma laušanu padara no mūsu puses par neobligātu. Kā jau esam izteikušies iepriekš, "Kings" kategoriski nosoda vardarbību mājās," teikts kluba paziņojumā.

"Kings" viceprezidents Džefs Solomons savukārt norādījis, ka Vojnovs nesaņems līguma summu par atlikušajiem četriem gadiem, kas ir 19 miljoni dolāru. Līgums bija noslēgts 2013/2014. gada sezonas sākumā uz sešiem gadiem par 25 miljoniem dolāru.

"Viņa vairs nav mūsu komandā, viņa nav treniņnometnē, mēs ar viņu vairs nerēķināmies," saka Solomons.

Kā ziņojām, jūlijā Vojnovs tika arestēts par miesas bojājumu nodarīšanu savai sievai Martai Varlamovai un viņam tika piespriests 90 dienu cietumsods.

NHl Vojnovs paguva aizvadīt 190 regulārā čempionāta spēles, kurās guva 18 vārtus un izdarīja 63 piespēles, bet viņa kopējais lietderības koeficients ir +23. 2012. un 2014. gadā viņš kopā ar "Kings" kļuva par Stenlija kausa ieguvēju, bet šovasar Vojnovu uz tradicionālo pieņemšanu Baltajā namā neuzaicināja.

Krievijas mediji ziņoja, ka Vojnovs varētu atgriezties savā dzimtajā klubā, Čeļabisnkas "Traktor", taču kluba vadība norādīja, ka viņiem neesot finansiālu iespēju maksāt uzbrucējam tādu algu, kādu viņš saņēmis Amerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!