Līdz pēdējai dienai, kurā tika pieņemti pieteikumi dalībai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, savu vēlmi iesaistīties sacensībās izteikuši seši jauni klubi, pavēstīja KHL.

2010./2011.gada sezonā KHL vēlētos iesaistīties šobrīd Krievijas otrās spēcīgākās - augstākās - līgas komandas Hantimansijskas "Jurga", Tjumeņas "Gazovik" un Maskavas "Kriļja Sovetov", kuru pārstāv Latvijas hokejists Sergejs Pečura.

Tāpat iesaistīties KHL čempionātā vēlētos Čehijas otrās līgas klubs Hradeckrāloves "Lev", jaunveidojamā Lietuvas komanda Viļņas "Vētra" un Ukrainas komanda Kijevas "Budiveļņik".

Sākotnēji nodomu protokolu iesaistīties KHL parakstīja arī Zviedrijas otrās spēcīgākās - "Allsvenskan" - līgas klubs Stokholmas AIK, tomēr, tā kā Zviedrijas Hokeja federācija nav rekomendējusi to darīt, komanda KHL čempionātā neiesaistīsies.

Kā vēsta līga, šobrīd vislielākās cerības iesaistīties čempionātā ir "Jurga" un "Budiveļņik" vienībām, jo to pieteikumos ir gan infrastruktūras, gan finansiālās garantijas.

Kā Krievijas medijiem pastāstīja KHL viceprezidents Vladimirs Šalajevs, "Lev" un "Vētra" ir nopietna infrastruktūra un menedžments, tomēr nav pietiekošas finansiālās garantijas. "Tjumeņ" komandai nav pienācīga infrastruktūra, bet "Kriļja Sovetov" pieteikumu, kas tika iesniegts pēdējā brīdī, Šalajevs nosauca par "tikai pieteikumu".

Tagad KHL veiks klubu inspekciju un šī mēneša laikā pieņems galējo lēmumu.

Jau ziņots, ka pirmajā KHL čempionātā startēja arī Voskresenskas "Himik" komanda, ko otrajā sezonā nomainīja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komanda. Līdz ar to abas pirmās sezonas KHL startējušas pa 24 komandām.

Paredzams, ka nākamajā sezonā KHL vairs nestartēs finansiālu problēmu nomocītā Toljati "Lada" vienība, bet lēmums par tās turpmāko likteni arī pagaidām vēl nav pieņemts.

Tomēr tā kā ceturtdien notikušajā KHL klubu pārstāvju sanāksmē nolemts nemainīt čempionāta struktūru un izspēles kārtību, paredzams, ka arī nākamajā sezonā KHL piedalīsies tieši 24 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!