Latvijas jauniešu izlašu uzbrucējs Oskars Lapinskis pirmdien atzīmējās ar pirmo vārtu guvumu Šveices augstākajā līgā (NL).

Langnau pilsētas kluba "SCL Tigers" sistēmā izaugušais hokejists guva komandas vienīgos vārtus spēlē pret "Geneve-Servette" komandu. Lapinskis spēles devītajā minūtē saņēma ripu uz labā iemetienu apļa un ar spēcīgu metienu raidīja to pretinieku vārtos.

"Tigers" vienība gan savā pēdējā regulārās sezonas spēlē zaudēja ar rezultātu 1:9 (1:3, 0:3, 0:3). Tās rindās savainojuma dēļ nespēlēja vārtsargs Ivars Punennovs, bet fārmkluba rīcībā šobrīd ir Rihards Melnalksnis.

Savukārt uzvarētāju rindās pirmajā un astotajā vārtu guvumā rezultatīvas piespēles izpildīja Deniss Smirnovs.

Lapinskim tā bija 20. spēle Šveices augstākajā līgā.

Citā mačā pie rezultatīvas piespēles tika Ronalds Ķēniņš, kura pārstāvētā "Lausanne" viesos ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pieveica Kaspara Daugaviņa komandu "Bern". Daugaviņš pie rezultativitātes punktiem netika.

Bez rezultativitātes punktiem palika arī Miks Indrašis, kura "Biel-Bienne" savā laukumā ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzvarēja "Lugano".

"Biel-Bienne" ar 87 punktiem 51 spēlē ieņem sesto vietu, "Lausanne" ar 87 punktiem 51 spēlēs ir septītā, bet "Servette" ar 88 punktiem 52 cīņās ir pozīciju zemāk. "Bern" ar 65 punktiem 52 cīņās ieņem 11. pozīciju, bet "Tigers" ar 35 punktiem 50 spēlēs ierindojas 12. vietā 13 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!