Foto: F64
Izglītības uz zinātnes ministrija kopā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) ceturtdien, 18. martā, informēja par Ministru kabineta pieņemto lēmumu par valsts budžeta līdzekļu līdz 3,7 miljoniem eiro piešķiršanu, kā arī par paveikto un vēl darāmajiem darbiem, gatavojoties 2021.gada pasaules čempionātam hokejā.

Preses konferencē piedalījās izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, IZM valsts sekretāra vietnieks – Sporta departamenta direktors Edgars Severs, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis, LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols un pasaules čempionāta orgkomitejas pārstāvis, SIA "Hokeja akadēmija" valdes loceklis Edgars Buncis.

Ziņots, ka IIHF februāra sākumā nolēma, ka 2021. gada pasaules hokeja čempionāts augstākajā divīzijā risināsies tikai Rīgā. 2021. gada pasaules čempionāts plānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Rīga pasaules čempionātu rīkos kopā ar Minsku, taču tai tika atņemtas rīkošanas tiesības "drošības problēmu dēļ, kas ir ārpus IIHF kontroles".

"Arēna Rīga" būs galvenā turnīra arēna, kurā notiks B apakšgrupu spēles, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināli un medaļu cīņas.

Otra halle tiks ierīkota Olimpiskajā sporta centrā, kurā iekārtos 6000 skatītāju vietas. Tajā notiks A grupas spēles un divas ceturtdaļfināla spēles. Savukārt Daugavas stadiona hallē divos laukumos notiks treniņi. Daugavas stadiona hallē vēl notiek celtniecības darbi, bet tos plānots pabeigt marta beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!