Foto: HC La Chaux-de-Fonds

Latviešu uzbrucējs Toms Andersons otrdien "La Chaux-de-Fonds" komandas sastāvā kļuva par Šveices otrās līgas čempionu un cīnīsies par vietu elitē.

Šveices līgas jeb pēc spēka otrās līgas finālsērijas ceturtajā spēlē "La Chaux-de-Fonds" viesos ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pieveica "Olten" hokejistus, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar pārliecinošo 4-0. "Olten" vienībā spēlē cits latviešu uzbrucējs Rihards Puide.

Šajā spēlē rezultatīvs bija arī Andersons, kurš asistēja pirmo vārtu guvumā. Finālsērijā latvietis četros mačos atzīmējās ar četriem (1+3) punktiem. Kopumā "play-off" viņam 13 spēlēs iespaidīga statistika - seši vārti un 18 rezultatīvas piespēles, bet regulārajā čempionātā Andersons 45 mačos iekrāja 65 (18+47) punktus. Uzbrucējs bija regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs.

Turpinājumā Andersonu un "La Chaux-de-Fonds" gaida cīņa par pāriešanu uz spēcīgāko valsts čempionātu jeb Šveices Nacionālo līgu. Tajā sērijā līdz četrām uzvarām pretī stāsies kāda no vājākajām šī turnīra komandām - "Ajoie" vai Langnavas "Tigers", kur šobrīd ir neizšķirts 2-2. Tieši "Tigers" komandā savulaik debitēja Šveices spēcīgākajā līgā, taču šo vienību pirms diviem gadiem atstāja.

Ņemot vērā Andersona rezultativitāti, viņa kontekstā vairākkārt pieminēta atgriešanās Šveices labākajā līgā, kas, iespējams, varētu notikt jau nākamsezon, turklāt "La Chaux-de-Fonds" izredzes izcīnīt ceļazīmi tiek vērtētas gana augstu.

Andersons iekļauts arī Latvijas izlases kandidātu sarakstā dalībai pasaules čempionātā. Pagaidām viņš planētas meistarsacīkstēs nav spēlējis, taču pērn piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!