Latvijas hokejisti Rolands Vīgners un Oļegs Šišļaņņikovs (attēlā) ceturtdien atzīmējās ar rezultatīvām piespēlēm savstarpējā spēlē Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

Vīgnera pārstāvētā Francijas komanda Ruānas "Dragons" G apakšgrupas mačā mājās ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:1, 2:1) pārspēja Šišļaņņikova un vārtsarga Jāņa Vora pārstāvēto Ukrainas vienību Doņeckas "Donbass".

Vīgners laukumā pavadīja 21 minūti un 13 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1. Šišļaņņikovs 18 minūtēs un 16 sekundēs statistikas ailēs neatzīmējās, toties cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderību +1.

Tikmēr Voris palika rezervē, kamēr kādreizējais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Andrejs Makarovs atvairīja 31 no 35 pretinieku mestajām ripām.

"Donbass" un "Dragons" ar četriem punktiem trīs spēlēs G grupā ieņem otro un trešo vietu. Pirmā ar septiņiem punktiem ir Klāgenfurtes KAC, bet ceturto vietu ar trīs punktiem ieņem Rungstedas "Seier Capital".

Čempionu līgā spēlē 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pamatturnīrs noslēgsies 13. oktobrī, kad katra komanda būs grupā aizvadījusi pa sešām spēlēm. Pēc tam sāksies izslēgšanas turnīrs, kura kulminācija būs 2022.gada 1. martā, kad iecerēts fināls.

2020./2021. gada sezonā Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs netika izspēlēts.

2019./2020. gada sezonā CHL finālā Gēteborgas "Frolunda Indians" ar 3:1 uzvarēja Hradeckrālovas "Mountfield", kuras sastāvā bija Oskars Cibuļskis.

Turnīrs pirmo reizi notika 2014./15. gada sezonā. Tajā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!