Foto: AFP/Scanpix
Viens no Čehijas labākajiem vārtsargiem Tomāšs Vokouns tomēr nepievienosies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Jaroslavļas "Lokomotiv".

Kā savā "Twitter" profilā pavēstīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) licencētais aģents Alans Volšs, Vokouns atteicis "Lokomotiv" piedāvājumam, jo nolēmis karjeru turpināt Ziemeļamerikā.

Kā zināms, "Lokomotiv" komandā nākamajā sezonā spēlēs latviešu uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

35 gadus vecais Vokouns līdz šim pārstāvēja NHL komandu Vašingtonas "Capitals".

2005. un 2010.gada pasaules čempions šosezon laukumā devās 48 NHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās atvairīja 91,7% metienu, kā arī vidēji ielaida 2,51 ripu. Stenlija kausā viņš nespēlēja.

Kā ziņots, pagājušā gada 7.septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

Lidmašīnā atradās 45 cilvēki, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš pēc piecu dienu ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

Pēc notikušā "Lokomotiv" atsauca dalību no KHL čempionāta un šosezon ar atjaunotu sastāvu piedalījās Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!