Latvijas hokeja uzbrucējs Patriks Zabusovs piektdien Čehijas hokeja ekstralīgas mačā atzīmējās ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm uzvarā pār vārtus guvušo aizsargu Uvi Jāni Balinski.

Zabusova un aizsarga Roberta Mamčica pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani" viesos ar rezultātu 4:3 (0:2, 1:0, 3:1, 1:0) papildlaikā uzveica Litvīnovas "Verva" komandu.

Uvis Balinskis spēles septītajā minūtē ar metienu no asa leņķa panāca rezultātu 0:1, bet Zabusovs izcēlās otrā perioda 15. minūtē, kad pretī vārtiem uztvēra atlēkušo ripu un samazināja mājinieku pārsvaru (1:2). Sešarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Zabusovs izdarīja pirmo piespēli vārtu guvumā, ar kuru viesi panāca rezultātu 3:3, bet papildlaika otrajā minūtē viņš pēc ieslidošanas zonā piespēlēja Darekam Hejcmanam, kurš izrāva Zlīnas komandai uzvaru.

Zabusovs spēlēja 14 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, dueli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu, bet Roberts Mamčics 23 minūtēs un 13 sekundēs izpildīja trīs metienus pa vārtiem un bloķēja divus raidījumus, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Balinskis 23 minūšu un piecu sekunžu laikā četras reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un iekrāja labāko lietderības koeficientu komandā (+3).

Vēl piektdien papildlaikā uzvarēja arī aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Česke Budejovices "Motor", kas mājās ar 5:4 (2:1, 2:2, 0:1, 1:0) uzveica Tršinecas "Ocelārži", kā arī uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) guva virsroku pār Kladno "Rytīrži".

Turpretī zaudējumu cieta uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav", kas savu tribīņu priekšā ar 2:3 (0:2, 1:1, 1:0) atzina "Olomouc" pārākumu, bet uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals un Plzeņas "Škoda" piektdien nespēlēja.

Turnīra tabulā "Škoda ar 69 izcīnītiem punktiem 43 spēlēs ieņem ceturto vietu. Par vienu pozīciju zemāk ir "Ridera" ar 67 punktiem 41 spēlē, bet sesto vietu ieņem "Motor" ar 63 punktiem 41 mačā. Desmitā ir "Mlada Boleslav" ar izcīnītiem 60 punktiem 41 mačā, bet "Verva" ieņem 13. vietu ar 52 punktiem 40 cīņās, bet "PSG Berani" ar 27 izcīnītiem punktiem 41 spēlē atrodas pēdējā vietā 15 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!