Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Zīle pievienojies Čehijas ekstralīgas komandao Litvīnovas "Verva", vēsta kluba mājaslapa internetā.

Zīle noslēdzis viena gada līgumu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu. Klubs latvieša pievienošanos raksturo kā "ievērojamu pastiprinājumu aizsardzības līnijā."

"Sekoju Kristapam četrus gadus, viņš ir divpusējs aizsargs. Viņa spēle galvenokārt balstās uz aizsardzību, taču viņš var arī pastiprināt arī uzbrukumu. Viņš ir jauns zēns, kurš daudz spēlējis savam vecumam. Mēs ticam, ka viņš attaisnos mūsu cerības," teica kluba ģenerāldirektors Pāvels Haneks.

Zīle aizvadīto sezonu noslēdza Zviedrijas augstākās hokeja līgas (SHL) komandā "Orebro", kas viņam pēc sezonas nepiedāvāja jaunu līgumu.

Pirms tam Zīle pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo", kuras rindās aizvadīja savu septīto sezonu. Šīs sezonas 32 KHL spēlēs Zīle guva trīs vārtus un sešreiz rezultatīvi piespēlēja, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -8.
Pavisam viņa kontā KHL ir 229 spēles, kurās hokejists sakrājis 37 (9+28) rezultativitātes punktus un negatīvu lietderību -52.

Litvīnovas "Verva" iepriekš pārstāvēja cits latvietis Uvis Balinskis, bet viņš šajā starpsezonā pārcēlās uz citu Čehijas komandu Liberecas "Bīlī Tygrži".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!