Foto: Latvijas Hokeja federācija
Nosaukts Latvijas U-20 hokeja valstsvienības sastāvs dalībai pasaules čempionātā elites divīzijā, kas no 9. līdz 20. augustam norisināsies Kanādas pilsētā Edmontonā.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvā Artis Ābols iekļāvis trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionātā spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādu, Somiju, Čehiju un Slovākiju. Tikmēr A grupā cīnīsies Zviedrija, ASV, Šveice, Vācija un Austrija. Visas Latvijas apakšgrupas spēles pēc Latvijas laika sāksies plkst.1:00 naktī.

Latvijas U-20 izlase elitē spēlēs arī nākamgad, jo neviena no komandām nezaudēs vietu spēcīgāko grupā.

Latvijas U-20 hokeja izlase uz Kanādu dosies trešdien, 3. augustā. Gatavojoties pasaules čempionātam elites divīzijā, Latvijas U-20 izlase 4. augustā Edmontonā aizvadīs pārbaudes spēli ar Austrijas vienaudžiem, bet dienu vēlāk tiksies ar Vācijas komandu.

Latvijas U-20 hokeja valstsvienība atgriešanos elitē 9. augustā sāks ar cīņu pret Somiju, dienu vēlāk tiksies ar mājinieci Kanādu, 12. augustā spēkosies ar Slovākiju, bet apakšgrupas turnīru noslēgs ar 14. augusta spēli pret Čehiju.

2023. gada pasaules čempionāts nākamajā gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Halifaksā un Monktonā.

Sākotnēji 2022. gada pasaules junioru hokeja čempionāts ierasti bija plānots gadu mijā, tomēr Covid-19 uzliesmojuma dēļ to neizdevās izspēlēt līdz galam. IIHF vēlāk lēma, ka turnīrs tiks aizvadīts vēlāk 2022. gadā, betfebruārī pēc Krievijas brutāā iebrukuma Ukrainā izmainījās arī dalībnieku sastāvs - agresora Krievijas vietu ieņēma Latvija.

Darbā ar U-20 valstsvienību galvenajam trenerim Artim Ābolam asistē Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis. Tikmēr U-20 izlases ģenerālmenedžeris ir Rūdolfs Kalvītis, bet par fizisko sagatavotību rūpējas Mārtiņš Klucis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!