"Jelgavas" komanda svētdien izcīnīja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēlē, izkļūstot no pārspēļu zonas.

Jelgavnieki savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja "Daugavpili".

Mača gaitā abām komandām bija iespēja izmainīt rezultātu uz tablo, taču tikai 73. minūtē to iespēja mājinieki. Pēc "Daugavpils" leģionāru kļūdas bumbu soda laukumā ieguva Jurijs Zaharkivs, kurš to veiksmīgi apstrādāja un piespēlēja Borisam Bogdaškinam. "Jelgavas" pussargs savu iespēju izmantoja un raidīja bumbu mērķī - 1:0.

Otrā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc vēl vienas viesu neveiklas kļūdas 2:0 panāca Ričards Korzāns, kurš netraucēts izpildīja tālu un precīzu sitienu.

Abas komandas turnīra tabulā atrodas zem ekvatora un cīnās par nenonākšanu pārspēlēs. Jelgavnieki nebija uzvarējuši kopš jūlija beigām, pēdējās deviņās virslīgas spēlēs ciešot sešus zaudējumus, bet daugavpilieši ar trīs punktiem laukumu nav pametuši kopš augusta sākuma, pēdējās septiņās cīņās piedzīvojot sešas as neveiksmes.

Zemgaliešiem šajā spēlē nevarēja palīdzēt pussargs Aleksejs Grjaznovs, kurš saņēmis divu maču diskvalifikāciju par pārkāpumu iepriekšējā kārtā.

Pirmajā aplī ar 1:0 uzvarēja "Jelgava", daugavpiliešiem pēc muļķīgas kļūdas raidot bumbu savos vārtos, bet otrajā aplī tika fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0.

Šobrīd "Ventspils" šīs pilsētas olimpiskā centra stadionā uzņem virslīgas debitanti "Tukums 2000"/TSS. Spēli pārraida kanāls "Best4Sport TV".

Pulksten 16 Jūrmalas "Spartaks" Slokas stadionā uzsāks cīņu ar valsts čempioni "Riga". Šis duelis būs vērojams kanālā "Sportacentrs.com TV".

Dienas noslēdzošajā mačā "Valmiera" plkst.17 Vidzemes Olimpiskā centra stadionā uzņems RFS. Spēle būs vērojama portālā "Sportacentrs.com".

Pirmdien 20. kārtas noslēgumā "Liepāja" savā laukumā uzņems "Metta" komandu.

Turnīra tabulā pirmo vietu pēc 19 spēļu kārtām ar 51 punktu ieņem "Riga", kas par četriem apsteidz RFS. 34 punkti ir "Valmierai", aiz kuras ar 28 punktiem seko "Spartaks". Tālāk ar 27 punktiem ir "Ventspils", 26 punktus guvusi "Liepāja", 18 punkti ir "Jelgavai", bet pa 16 punktiem iekrājušas "Metta" un "Daugavpils" komandas, kamēr "Tukums 2000"/TSS tikusi pie pieciem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020. gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!