Foto: LETA

Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstā pirmsoktobra spēlēm notikusi viena izmaiņa, jo savainojuma dēļ valstvienībā tomēr nevarēs spēlēt Latvijas čempionu "Riga FC" aizsargs Antonijs Černomordijs.

Kā vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF), viņa vietā kandidātu sarakstu papildinājis Somijas komandā Kuopio "Palloseura" ("KuPS") spēlējošais Igors Tarasovs.

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pagājušajā nedēļā preses konferencē pieļāva iespēju, ka Tarasovs varētu aizstāt tieši Černomordiju, par kura iespējamo spēlēšanu bija bažas. Tarasovs sākotnēji netika izsaukts, jo Somijas komandai ir saspringts režīms nacionālajā čempionātā.

Tomēr pēc Černomordija izkrišanas no sastāva Kazakevičs lēma izsaukt Tarasovu, kurš var spēlēt gan balsta pussarga, gan centra aizsarga pozīcijā.

Latvijas futbola izlase pirmdien, 5. oktobrī, dosies uz Melnkalni, kur pārbaudes spēli aizvadīs 7. oktobrī. Pēc tam Latvijas izlasei sekos divas spēles UEFA Nāciju līgas D līgas pirmās grupas turnīrā - viesos pret Fēru salām (10.oktobrī) un mājās pret Maltu (13. oktobrī).

Atgādinām, ka UEFA Nāciju līgas D pirmās grupas turnīru Kazakeviča vadītā izlase sākusi ar diviem neizšķirtiem - mājās 0:0 ar Andoru un viesos 1:1 ar Maltu. Nākamās un pēdējās Nāciju līgas spēles Latvijai paredzētas novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!