Foto: Optibet Virslīga
Pagājušās sezonas Latvijas labākā futbola komanda RFS savu debiju UEFA Čempionu līgā piedzīvos pret Somijas zelta īpašniekiem Helsinku HJK, ar ko spēkosies kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Čempionu līgas atlases pirmās kārtas spēles paredzētas 5./6 un 12./13. jūlijā. Paredzēts, ka savu mājas maču RFS aizvadīs Slokā, bet šī dueļa pirmā spēle notiks Helsinkos.

HJK komanda ir pagājušās sezonas Somijas čempione, kas savas valsts zeltu guvusi 31 reizi. Eirokausos šī vienība regulāri tikusies arī ar Latvijas klubiem. Vēl pirms trim gadiem HJK pret "Riga" piedzīvoja neveiksmi UEFA Eiropas līgas atlases trešajā kārtā, bet 2015./16. gada sezonā Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā tika pārvarēta "Ventspils" barjera.

Vēl vienu reizi Somijas klubs ar pretiniekiem no Latvijas ticies 2001./02. gada sezonā, kad UEFA kausa atlasē tika pārspēti tie paši ventspilnieki.

HJK pagājušajā sezonā spēlēja UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīrā, taču nespēja no tā izkļūt.

Pārvarot Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, RFS būs nodrošinājusi atlases "play-off" kārtu kādā no Eirokausiem un iespēju cīnīties par grupu turnīru. Savukārt neveiksme liktu pārcelties uz UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu.

Kā potenciālās pretinieces RFS komandai pirmajā kārtā varēja būt arī "Malmo" (Zviedrija), "Bodo/Glimt" (Norvēģija), "The New Saints" (Velsa) un Viļņas "Žalgiris" (Lietuva).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!