"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā sestdien, 9. februārī, Latvijas vienība "Ogre" uzņem studentus no Igaunijas - "Tartu Ulikool".

Spēles sākums pulksten .

Pirms spēles: BK "Ogre" (14-7) – "Tartu Ulikool" (9-10)

Pirmajā spēlē oktobra beigās "Ogre" izbraukumā uzvarēja ar 94:91.

Ogrēnieši pēc veiksmīgi aizvadītiem trijiem mēnešiem (10 uzvaras 12 spēlēs ) februāri sākuši ar diviem pārliecinošiem zaudējumiem cīņās ar līderiem (Ventspilī 79:99, Tallinā 98). Dubultizaicinājums savā laukumā ar Igaunijas klubiem (svētdien ar "TALTECH") ir iespēja pārtraukt šo sēriju, uzlabot bilanci un nostiprināties 4. vietā. Statistikā Kristaps Dārgais (13,9 + 7,9) joprojām apsteidz līgas Zvaigžņu komandā iekļauto Edgaru Lasenbergu (13,5). Rinaldam Sirsniņam vidēji spēlē 6,5 piespēles – labākais rezultāts līgā.

Tartu komandai kopš gadumijas trīs uzvaras sešās spēlēs un vismaz viens zaudējums bija "neplānots" – pirms nedēļas savā laukumā pret "Valmiera Glass VIA" (70:76). 8. pozīcija vēl ļoti nestabila, vajadzīgas uzvaras, lai nostiprinātos izslēgšanas turnīra zonā. Iespaidīga statistika Arnam Veličkam (20,3 – 2. vieta līgā un 5,4 piespēles), stabila vērtība ir arī Kregors Hermets (15,7 + 5,6 atlēkušās bumbas).

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!