"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē trešdien, 6. martā, "Ogre" uzņēma Latvijas vicečempionus "VEF Rīga".
Pirms spēles: BK "Ogre" (15-9) – "VEF Rīga" (23-2)


"Ogrei" jāsargā 4. vieta un sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā, kā arī vajadzīga vēl viena uzvara, lai nodrošinātu 3. vietu pamatturnīrā Latvijas komandu konkurencē. "VEF Rīga" uzvara vajadzīga, lai ieņemtu vismaz 2. vietu pamatturnīrā.

Ogrēniešiem iznācis "melnais februāris" – četri zaudējumi piecās spēlēs, tai skaitā savā laukumā pret tiešajiem konkurentiem "TASTECH" (97:102) un "Latvijas Universitāti" (62:67). Iznākums – vēl pirms mēneša šķietami drošā 4. vieta kļuvusi pagalam nedroša, jo uz pēdām min "TALTECH" ar bilanci 14-9). Šādā situācijā tikšanās ar vicelīderiem nav nekāds "sapņu randiņš", taču pirmajā aplī "Ogre" jau pierādīja, ka spēj līdzvērtīgi cīnīties ar "VEF Rīga", piekāpjoties tikai otrajā pagarinājumā (108:111).

Sezonas gaitā labākā statistika bijusi Edgaram Lasenbergam (vidēji spēlē 13,3 punkti), Kristapam Dārgajam (13,1+8,2 atlēkušās), Jānim Pozņakam (11,7 un 4,6 atlēkušās), Rihardam Zēbergam (10,8) un Rinaldam Sirsniņam (9,8+6 piespēles).

"VEF Rīga" kopš gadu mijas veiksmīgi spēlē ne tikai OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā (11 uzvaras), bet arī VTB Vienotajā līgā, ar trim uzvarām pēc kārtas atjaunojot izredzes spēlēt izslēgšanas turnīrā. Jo cienījamāk, ka šī bilance sasniegta ierobežotiem spēkiem, jo vairāki spēlētāji cīnījušies ar savainojumiem. OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā stabilākie bijuši Mareks Mejeris (13,2 + 5,7 atlēkušās), Artūrs Ausējs (11,4) un Stīvs Zeks (11,4+7,8 atlēkušās),

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!