"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā piektdien, 22. martā, regulārās sezonas pēdējo spēli aizvadīja Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kas ar 99:41 sagrāva "Tartu Ulikool".

Spēle tiešraidē bija vērojama tikai portālā "Delfi".

Pirms spēles: "VEF Rīga" (25-2) – "Tartu Ulikool" (13-13)

Rīdziniekiem vajadzīga uzvara, lai turpinātu pretendēt uz 1. vietu pamatturnīrā. Igaunijas komandai uzvara garantēs tiesības spēlēt izslēgšanas turnīrā un saglabās izredzes pakāpties pat līdz 5. vietai.

"VEF Rīga" veiksmju sērija trešdien pārtrūka VTB Vienotās līgas mačā Ņižņijnovgorodā, tomēr sniegums otrajā puslaikā neliecināja, ka komandai sācies sportiskās kvalitātes kritums. Tuvākajā fokusā ir svētdien paredzētā spēle ar Kazaņas "Unics", bet joprojām reālā iespēja finišēt OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra 1. vietā būs pietiekami labs motivators, lai pret cīņu ar Tartu vienību izturētos atbildīgi. Līdz šim stabilākie bijuši Mareks Mejeris (12,2+5,4 atl.), Stīvs Zeks (11,9+7,8 atl.) un Glens Kouzijs (11,7+6,3 piespēles).

Tartu vienības izredzes pamatturnīra finišā svārstās starp 5. un 9. vietu. Tik sarežģītā situācijā izbrīnu raisa pagājušajā sestdienā savā laukumā piedzīvotais zaudējums mačā ar "Valga/Valka" (71:72). Izšķiroša nozīme būs sestdienas spēlei Jūrmalā, tāpēc – jātiek skaidrībā ar resursu sadali. Izteikti līderi bijuši Arns Velička (19,2+5,7 piespēles), Kregors Hermets (15,6+5,8 atl.) un Juliuss Kazakausks (15+8,5 atl.).

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Basketbola spēļu tiešraides portālā "Delfi" turpināsies visu šo nedēļas nogali, kad tiešraidē piedāvāsim noslēdzošās regulārā čempionāta spēles. Nedēļas spēle būs sestdien, pulksten , kad cīņā par regulārās sezonas čempionu titulu "Ventspils" tiksies ar "Kalev/Cramo".

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificējas izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs "Final 4" turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc "OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!