Foto: DELFI.ee
Basketbola kluba "Ventspils" aizsargs Rihards Lomažs kā vienīgais Latvijas basketbolists ticis izvēlēts medija eurobasket.com sastādītajā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas simboliskās komandas pirmajā piecniekā.

Pirmajā simboliskajā piecniekā iekļauti "Ventspils" komandas aizsargi Ārons Džonsons un Rihards Lomažs, Tallinas "Kalev/Cramo" uzbrucēji Šavons Luiss un savulaik NBA spēlējušais Arnets Moltrijs, kā arī "VEF Rīga" centra pozīcijas spēlētājs Stīvs Zeks.

Lomažs atzīts gan par finālčetrinieka vērtīgāko spēlētāju, gan par līgas Gada basketbolistu, kā arī tās labāko aizsargu.

Regulārās sezonas laikā 22 gadus vecais basketbolists apvienotajā līgā vidēji spēlē izcēlās ar 14,7 punktiem, 3,8 atlēkušajām bumbām, kā arī lielisku metienu precizitāti. Valdemārpilnieks trāpīja 50,4 procentus metienu no spēles, 46,8 procentus tālmetienu un 87,5 procentus soda metienu.

Toties finālmačā pret "VEF Rīga", kurā ventspilnieki triumfēja ar 102:80, Lomažs guva 26 punktus (4/4 divpunktu metienos, 4/5 trīspunktu metienos, 6/6 soda metienos) un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Jāpiemin, ka Starptautiskā basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā latvieša statistika bija vēl iespaidīgāka, aizsargam sacensībās vidēji mačā gūstot 17,1 punktu.

Basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers medija vērtējumā nosaukts par Gada labāko treneri, VEF komandas amerikāņu basketbolistam Zekam ticis labākā centra pozīcijas spēlētāja un labākā ārzemnieka gods, bet Moltrijs atzīts par varenāko starp uzbrucējiem.

Lomaža plašo apbalvojumu klāstu papildinājis arī labākā līgas Eiropas basketbolista atzinība.

Otrajā simboliskajā piecniekā veselas trīs pozīcijas aizņēmuši Latvijas basketbolisti. Basketbola kluba "Ogre" pārstāvji Edgars Lasenbergs un Kristaps Dārgais aizpildījuši otrā un trešā numura pozīcijas, bet "VEF Rīga" viens no līderiem Mareks Mejeris izvēlēts kā piecnieka spēka uzbrucējs.

Savukārt saspēles vadītāja pozīcija piešķirta "Tartu Ulikool" komandas lietuviešu basketbolistam Arnam Veličkam, bet spēka uzbrucēja pozīciju aizpildījis "TalTech" basketbolists Tomass Rādiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!