"Jūrmala"/"Betsafe" vienība svētdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 62:55 (14:21, 18:11, 23:10, 7:13) uzveica "Latvijas Universitātes" (LU) komandu.

Jūrmalniekiem 20 punktus guva Uģis Pinete, bet 16 punkti bija komandas jaunieguvumam Jurijam Aleksejevam. Savukārt laukuma saimniekiem 18 punktus guva Linards Jaunzems.

"Studenti" pirmajā puslaikā bija iekrājuši 11 punktu pārsvaru, kuru gan viesi ātri sadzēsa, un puslaika pārtraukumā komandas devās ar rezultātu 32:32 uz tablo. Trešajā ceturtdaļā viesi veica izrāvienu 15:2, ielikdami pamatus uzvarai.

Komandu pirmā apļa cīņā uzvaru savā laukumā ar rezultātu 80:62 guva jūrmalnieki.

LU basketbolisti pēdējos divos mačos guvuši uzvaras, pieveicot "Liepājas" un "Ogres" komandas, kamēr "Jūrmala"/"Betsafe" ir zaudējusi četrās no pēdējām piecām cīņām. Gatavojoties sezonas izskaņai, jūrmalnieki gan ievērojami papildinājuši sastāvu, jo viņu rindas tagad pārstāv pieredzējušais Jurijs Aleksejevs, kurš pārnācis no "Jēkabpils"/"SMScredit.lv", un Roberts Krastiņš, kurš pirms tam spēlēja "Liepājā".

Tagad jūrmalnieki ar 12 uzvarām 25 spēlēs nostabilizējušies labāko astotniekā un spēruši soli tuvāk "play off" spēlēm. LU ar septiņām uzvarām 23 spēlēs vairs necer uz apvienotās līgas "play off", bet studenti vēl jānodrošina sev dalība Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas sacensībās.

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificējas izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs "Final Four" turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī Tallinā.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc "OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!