Foto: DELFI
"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā sestdien, 12. janvārī, risināsies četras spēles, no kurām trīs tiešraidē varēs vērot portālā "Delfi".

Pulksten 17:00 sāksies mači Kurzemē un Vidzemē - "Ventspils" uzņems "Valga-Valka/Maks&Moorits", bet "Valmiera glass/ViA" savās mājās tiksies ar "Parnu Sadam". Savukārt pulksten 20:00 dienas centrālā spēle - pērnās sezonas "mazā fināla" atkārtojumā "Betsafe/Jūrmala" uzņems "Ogri". Šī spēle video tiešraidē būs redzama portālā "Delfi.lv", kā arī "Best4Sport" HD kanālā "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītājiem.

BK "Ventspils" (15-1) – "Valga/Valka" (3-11)

Pirmā apļa spēlē ventspilnieki izbraukumā uzvarēja ar 82:65.

Latvijas čempioni OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas turnīrā uzvarējuši jau 15 spēlēs pēc kārtas un kļuvuši par vienīgajiem līderiem. Labākā statistika līdz šim bijusi Rihardam Lomažam (13,6 punkti), Ronaldam Zaķim (13), Džonatanam Arledžam (11,8+6,1 atl.), Aronam Džonsonam (11,3+6,4 piespēles).

"Valga/Valka" vienība Veco gadu pabeidza ar uzvaru Jēkabpilī, bet Jauno gadu sākusi ar zaudējumu Raplas vienībai (70:85). Starp komandas līderiem ir arī Guntis Sīpoliņš – 10,3 punkti un 7,9 bumbas.

"Valmiera Glass VIA" (4-11) – "Paernu Sadam" (8-9)

Pirmajā aplī Pērnavā valmierieši galotnē piekāpās ar 82:87. Tabulā komandas šķir četras uzvaras, taču tikai divi zaudējumi.

Valmierieši gadu pabeidza ar septiņiem zaudējumiem, bet melno sēriju pārtrauca pirms nedēļas izcīnītā pārliecinošā uzvara Jēkabpilī (71:49). Spēle ar Pērnavas komandu pārbaudīs vidzemnieku gatavību iejaukties cīņā par tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā. Komandas līderis Jānis Kaufmanis (19,7 punkti – 4. vieta līgā) ir viens no līderiem līdzjutēju balsojumā par Zvaigžņu spēles pamatsastāvu (balsošana Delfi.lv beigsies 13. janvāra vakarā). Edmundam Elksnim 12,7 punkti un 4,5 atlēkušās bumbas.

Pērnavas vienība pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi 3 uzvaras, tabulā pakāpjoties līdz dalītai 7. vietai. Komandas līderi ir ārzemnieki: Demetram Riversam vidēji spēlē 15,3 punkti un 5,3 atlēkušās, Henrijam Veidam-Četmenam 14,6 un 4,9 piespēles.

"Jūrmala/Betsafe" (8-9) – BK "Ogre" (11-4)

Pērnā Latvijas čempionāta bronzas dueļa dalībnieku pirmajā tikšanās reizē Ogrē mājinieki bija pārāki ar 104:83.

"Jūrmala/Betsafe" pagājušajā sestdienā pārtrauca četru zaudējumu sēriju, pagarinājumā ar 101:96 pārspējot BK "Liepāja". Laurim Blauam 13,8 un 6,4 atlēkušās, Kristapam Medisam 11,8, Edgaram Jeromanovam 11,5, Endrū Šmitam 10,3 un 7,5 atlēkušās.

BK "Ogre" komanda pēdējās deviņās spēlēs izcīnījusi astoņas uzvaras, vienīgo neveiksmi piedzīvojot otrajā pagarinājumā pret "VEF Rīga". Jaunais gads sākts ar pārliecinošu uzvaru pār tiešajiem konkurentiem "Kalev/TLU" (94:77). Deviņiem spēlētājiem vidēji mačā no 7 līdz 14 punktiem. Statistikā līderi Kristaps Dārgais (14,2 un 8,1 atlēkusī bumba), Edgars Lasenbergs (13,6), Jānos Pozņaks (11,3) un Rihards Zēbergs (11,1). Rinalds Sirsniņš ir labākais rezultatīvo piespēļu meistars līgā (6,6).

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies trešdien, 16. janvārī, ar divām translācijām - "Tartu Ulikool" uzņems Latvijas vicečempionus "VEF Rīga", bet "Jēkabpils/SMScredit.lv" savā laukumā tiksies ar "Betsafe/Jūrmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!