Foto: DELFI
"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā svētdienm 10. februārī, četras spēles, no kurām trīs tiešraidē portālā "Delfi".

Pulksten 17:00 "Valmiera glass/ViA" uzņems Raplas "Avis Utilitas", pusstundu vēlāk LU Rīgā tiksies ar robežpilsētas vienību "Valga-Valka/Maks&Moorits", bet vēl pēc pusstundas "Ogre" sāks cīņu pret "Tal Tech", kas neoficiāli ir cīņa par ceturto vietu kopvērtējumā. Visi šie mači tiešraidē būs vērojami portālā "Delfi".

Vēl svētdien Latvijas čempioni "Ventspils" turpina izbraucienu Igaunijā un tiksies ar "Parnu Sadam".

"Valmiera Glass VIA" (7-14) – "AVIS Utilitas Rapla" (9-11)

Pirmajā aplī valmierieši Raplā zaudēja ar 88:100, salūstot tikai pēdējā ceturtdaļā.

"Valmiera Glass VIA" februāri sāka ar negaidītu uzvaru izbraukumā pār "Tartu Ulikool" (76:70). Ar vētrainu finiša spurtu vēl varētu pacīnīties par vietu OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas izslēgšanas turnīrā. Piezemētāks, taču ne mazāk svarīgs uzdevums – nosargāt vietu Latvijas komandu sešniekā, kas piedalīsies valsts čempionāta izšķirošajās cīņās. Turpinājumā papildināt uzvaru krājumu nebūs viegli – atlikušajos mačos jātiekas ar trim no četrām līdervienībām. Visā sezonas garumā izcēlušies Jānis Kaufmanis (19,9 punkti – 3. vieta līgā) un Edmunds Elksnis (13,4 un 4,4 piespēles).

Raplas komanda ar 3 uzvarām pēdējās piecās spēlēs uzlabojusi pozīcijas un izslēgšanas turnīra astoņnieks vairs nav aiz kalniem. Viss pašu rokās – atlikušajās spēlēs jātiekas ar daudziem tiešajiem konkurentiem. Labākā statistika ārzemniekiem – Hanters Mikelsons (14,5 un 7,4 atlēkušās bumbas) un Dominiks Hovkinss (14,3 un 6 piespēles).

"Parnu Sadam" (9-12) – BK "Ventspils" (20-1)

Pašā čempionāta sākumā Ventspilī mājinieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru (97:62).

Starp Igaunijas komandām, kuras sadrūzmējušās tabulas vidusdaļā, Pērnavas vienība ir sliktākajās pozīcijās, tāpēc jāpaveic kāds brīnums, lai panāktu pirmo astoņnieku. Piemēram, jāpārsteidz ventspilniekus, kuriem šonedēļ aiz muguras jau divas spēles. Komandas līderi ir Demetris Riverss (19,3 un 5,5 atlēkušās bumbas), Mihkels Kirvess (14,9 un 8,5 atlēkušās) un Henrijs Veids Četmens (14,4 un 4,5 piespēles).

Ventspilnieki sestdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Tallinā, nostiprinoties līderu pozīcijā.

"Latvijas Universitāte" (5-14) – "Valka/Valga" (5-14)

Pirmajā spēlē oktobrī "Latvijas Universitāte" izbraukumā pirmajā puslaikā kontrolēja spēles gaitu, bet otrajā no 36:17 ļāva mājiniekiem uzvarēt – 58:62.

Studentu uzvara Tallinā pār "Kalev/TLU" (88:84) tomēr nespēja pilnībā kompensēt sešus zaudējumus. Tuvākajā laikā aktualitāte – jānoturas Latvijas komandu sešniekā, lai otro gadu pēc kārtas varētu spēlēt Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā. Izteikti līderi bijuši Linards Jaunzems (17,8 un 7,6 atlēkušās) un Renārs Birkāns (14,4 un 5,3 piespēles).

Robežpilsētās komanda janvārī nodarīja pāri gan jūrmalniekiem (85:66), gan valmieriešiem (74:69), tomēr tai ir maz izredžu iekļūt izslēgšanas turnīros (arī Igaunijas čempionāta fināldaļā piedalīsies tikai sešas komandas). Par statistikas līderi izvirzījies Guntis Sīpoliņš (10,5 un 8,5 atlēkušās).

BK "Ogre" (15-7) – "TALTECH" (12-9)

Pirmajā spēlē Tallinā "Ogre" uzvarēja ar 92:84. Panākums arī savā laukumā "Ogrei" faktiski nodrošinās 4. vietu pamatturnīrā. Neveiksmes gadījumā cīņa par šo pozīciju saasināsies.

Ogrēnieši sestdien ar drošu uzvaru pār Tartu komandu pārtrauca divu zaudējumu minisēriju. Statistikā līderis Kristaps Dārgais (14 + 8,1 atl.), kuram seko Zvaigžņu komandā iekļautais Edgars Lasenbergs (13,4). Rinaldam Sirsniņam vidēji spēlē 6,3 piespēles – labākais rezultāts līgā.

"TALTECH" ar pēdējā sekundē izrauto uzvaru Jūrmalā (85:82) nostiprinājās 5. vietā un saglabā izredzes pakāpties augstāk kopējā vērtējumā, kā arī ieņēmusi otro vietu starp Igaunijas komandām. Statistikas galvgalī ir OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas Decembra spēlētājs Tomass Rādiks (17,2 punkti un 5,6 atlēkušās bumbas), Jāns Puidets (13,3 + 7,1 atlēkušās bumbas) un Gregors Arbets (12,3).

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!