"Jēkabpils"/"SMScredit.lv" komanda otrdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 80:104 (14:23, 15:25, 23:24, 28:32) atzina Raplas "Avis Utilitas" komandas pārākumu.

Jēkabpiliešiem 22 punktus guva Edgars Štelmahers, kura kontā arī piecs rezultatīvas piespēles. Amerikāņu basketbolists Leons Gilmors atzīmējās ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet 11 punktus iemeta 16 gadus vecais Ričards Daniels Vanags, pirmo reizi profesionālā basketbola karjerā sasniedzot divciparu skaitļa slieksni.

Savukārt laukuma saimniekiem ar 22 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Ronalds Delfs, bet Latvijas basketbolists Ervīns Jonāts guva astoņus punktus, izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un veica piecas rezultatīvas piespēles. Jonātam arī lielākais spēles laiks savā komandā, laukumā pavadot 30:03 minūtes.

Jēkabpils basketbolisti februārī tika pie pirmajām uzvarām sezonā, turklāt izcīnot divus panākumus pēc kārtas pret "Valga-Valka/Maks&Moorits" un BK "Liepāja" vienībām. Tiesa, pēc tam sekoja smags zaudējums "VEF Rīga" komandai, kā arī uz Jūrmalas vienību pārcēlās pieredzējušais centra spēlētājs Jurijs Aleksejevs.

Tikmēr Raplas vienība bija cietusi divus zaudējumus pēc kārtas, kas sekoja trīs uzvaru sērijai.

Jēkabpils vienība pēc šīs spēles saglabājusi pēdējo vietu turnīra tabulā ar divām uzvarām 25 spēļu laikā, kamēr Rapla ieņem septīto vietu (12 uzvaras 25 spēlēs). Labvēlīga bilance savstarpējās spēlēs ļauj igauņiem atrasties priekšā "Jūrmala Betsafe" komandai, kurai arī šobrīd tāda pati bilance.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!