"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā trešdien, 20. februārī, pie pirmās uzvaras sezonā tika izteiktā pastarīte "Jēkabpils/SMScredit.lv", kas viesos ar 70:59 (14:15, 25:22, 17:10, 14:12) pieveica robežpilsētas komandu "Valga-Valka/Maks&Moorits".

Jēkabpilij tā bija pirmā uzvara 22 spēlēs, bet Igaunijas-Latvijas komandai 22 spēlēs ir sešas uzvaras.

Sezonu nesekmīgi aizvadošā Jēkabpils komanda lielāko daļu mača bija vadībā un beidzot šo pārsvaru arī nosargāja. Uzvarētājiem praktiski visus punktus guva pamatpiecinieka spēlētāji, tikai divus punktus gūstot rezervistam Nikam Linim. Lieliski maču aizvadīja Leons Gilmors, kurš guva 27 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, bet komandas kapteinis Jurijs Aleksejevs guva 19 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. Valgas/Valkas komandai 12 punktus guva Sade Adeds Huseins.

"Vissvarīgāk bija turpināt strādāt un nepadoties. Es domāju, ka daudzi, nokļuvuši mūsu situācijā, vienkārši gaidītu sezonas beigas un pat necenstos cīnīties par uzvaru. Šodien mēs pilnībā koncentrējāmies spēlei, centāmies nepieļaut tik daudz kļūdu kā parasti. Varbūt nedaudz palīdzēja arī veiksme, bet tomēr uzskatu, ka puiši jau sen bija nopelnījuši šo uzvaru. Mēs bijām pelnījuši vismaz vienu reizi pamest laukumu kā uzvarētāji," pēc uzvaras teica "Jēkabpils/SMScredit.lv" galvenais treneris Marko Zarkovičs.

Valstsvienību pauzē "OlyBet" līga turpināsies sestdien, kad Jēkabpilī viesosies "Liepāja". Šo spēli tiešraidē varēs redzēt portālā "Delfi". Pēc tam uz "pilnu klapi" sezona turpināsies trešdien, 27. februārī, kad būs četras spēles.

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!