Foto: DELFI
"OlyBet" Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas čempionātā trešdien, 6. martā, četras spēles, no kurām divas tiešraidē varēs vērot portālā "Delfi".

Pulksten 19:00 "Jūrmala/Betsafe" uzņems "Valmiera Glass/ViA", "Valga-Valka/Maks&Moorits" tiksies ar "Liepāju", bet igauņu klubu duelī "Kalev/Cramo" spēlēs pret "Parnu Sadam". Pulksten 19:30 sāksies dienas pēdējā spēle - "Ogre" savās mājās tiksies ar Latvijas vicečempioniem "VEF Rīga".

Spēle no Jūrmalas būs vērojama tikai portālā "Delfi". Savukārt spēli no Ogres tiešraidē varēs vērot portāla "Delfi" lasītāji, kā arī "Best4Sport TV" HD kanāla "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītāji. Pirms spēles Ogrē pulksten 19:00, spēles pārtraukumā un pēc cīņas piedāvāsim "Best4Sport TV" basketbola ekspertu studiju.

Pulksten 19:30: BK "Ogre" (15-9) – "VEF Rīga" (23-2)

"Ogrei" jāsargā 4. vieta un sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā, kā arī vajadzīga vēl viena uzvara, lai nodrošinātu 3. vietu pamatturnīrā Latvijas komandu konkurencē. "VEF Rīga" uzvara vajadzīga, lai ieņemtu vismaz 2. vietu pamatturnīrā.

Ogrēniešiem iznācis "melnais februāris" – četri zaudējumi piecās spēlēs, tai skaitā savā laukumā pret tiešajiem konkurentiem "TASTECH" (97:102) un "Latvijas Universitāti" (62:67). Iznākums – vēl pirms mēneša šķietami drošā 4. vieta kļuvusi pagalam nedroša, jo uz pēdām min "TALTECH" ar bilanci 14-9). Šādā situācijā tikšanās ar vicelīderiem nav nekāds "sapņu randiņš", taču pirmajā aplī "Ogre" jau pierādīja, ka spēj līdzvērtīgi cīnīties ar "VEF Rīga", piekāpjoties tikai otrajā pagarinājumā (108:111).

Sezonas gaitā labākā statistika bijusi Edgaram Lasenbergam (vidēji spēlē 13,3 punkti), Kristapam Dārgajam (13,1+8,2 atlēkušās), Jānim Pozņakam (11,7 un 4,6 atlēkušās), Rihardam Zēbergam (10,8) un Rinaldam Sirsniņam (9,8+6 piespēles).

"VEF Rīga" kopš gadu mijas veiksmīgi spēlē ne tikai OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā (11 uzvaras), bet arī VTB Vienotajā līgā, ar trim uzvarām pēc kārtas atjaunojot izredzes spēlēt izslēgšanas turnīrā. Jo cienījamāk, ka šī bilance sasniegta ierobežotiem spēkiem, jo vairāki spēlētāji cīnījušies ar savainojumiem. OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā stabilākie bijuši Mareks Mejeris (13,2 + 5,7 atlēkušās), Artūrs Ausējs (11,4) un Stīvs Zeks (11,4+7,8 atlēkušās),

Pulksten 19:00: "Jūrmala/Betsafe" (12-13) – "Valmiera Glass VIA" (7-17)

Jūrmalas komandai jānostiprinās apvienotās līgas izslēgšanas turnīra astoņniekā. Valmierieši vēl nevar justies droši Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīra dalībnieki.

"Jūrmala/Betsafe" pēdējās septiņās spēlēs izcīnījusi tikai divas uzvaras. Pēdējā laikā izdevies būtiski papildināt sastāvu ar pieredzējušiem spēlētājiem (Jurijs Aleksejevs, Roberts Krastiņš), tiesa, vēl vajadzīgs laiks, lai vīri saprastu galvenā trenera Mārtiņa Gulbja prasības. Svētdien uzvara pār Latvijas Universitāti" nāca smagnēji (62:55), bet turpinājumam vajadzētu būt labākam. Sezonas garumā stabilākie bijuši Lauris Blaus (13,8 + 7,8 atlēkušās) un Kristaps Mediss (11,1).

"Valmiera Glass VIA" zaudējusi trijās pēdējās spēlēs, tomēr joprojām ieņem 6. vietu Latvijas komandu konkurencē, pretendējot uz līdzdalību valsts čempionāta izslēgšanas turnīrā. Komandai divi izteikti līderi: Jānis Kaufmanis (20,1 – 2. vieta līgā) un Edmunds Elksnis (14,1+4,3 piespēles).

Pulksten 19: "Valga/Valka" (6-17) – BK "Liepāja" (5-18)

Robežpilsētas komanda faktiski zaudējusi cerības kvalificēties pat Igaunijas čempionāta izslēgšanas turnīram. Liepājniekiem motivācija nopietnāka – Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs tikai divu uzvaru attālumā.

Tiesa, šos soļus spert nebūs viegli. Nesen piedzīvoti nepatīkami zaudējumi cīņās ne tikai ar tiešajiem konkurentiem "Latvijas Universitāti" (70:78), bet arī pastarīšiem "Jēkabpils/SMSCredit.lv" (63:71). Pirms nedēļas Tartu (68:86) ierindā bija atgriezies savainojumu izārstējušais centra spēlētājs Tailors Besiks (sezonā 10,9 punkti un 7,8 atlēkušās bumbas), toties uz "Jūrmalu" devies Roberts Krastiņš. Komandas līderis Džastins Džonsons ir rezultatīvākais spēlētājs visā līgā (20,9). Andrašam Kavašam 16+5,7 atlēkušās.

Pulksten 19:00: "Kalev/Cramo" (20-2) – "Paernu Sadam" (10-14)

Igaunijas čempioni saglabā izredzes pakāpties vismaz uz 2. vietu pamatturnīrā. Pērnavas vienību tikai uzvara šķir no 8. vietas un līdzdalības ceturtdaļfinālā.

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificējas izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs "Final 4" turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc "OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!