Šīs sezonas neapstrīdamā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pastarīte "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" sestdien savā laukumā ar rezultātu 71:63 (11:14, 19:15, 13:20, 28:14) uzvarēja "Liepājas" komandu, tiekot pie otrās uzvaras pēc kārtas.

"Jēkabpils"/"SMScredit.lv" sastāvā ar 25 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās pieredzējušais Jurijs Aleksejevs, kamēr 16 punktus iemeta Edgars Štelmahers. Savukārt "Liepājas" rindās 17 punkti Torrensam Rovam, bet 12 punktiem Marekam Jurevičum.

Lai arī mača sākumā "Liepāja" izvirzījās vadībā ar 14:7, kopumā laukumā sestdien ritēja līdzvērtīga cīņa, turklāt pirmā puslaika otrajā pusē iniciatīva jau pārgāja "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" rīcībā, šai komandai iegūstot dažu punktu vadību. Pirmo puslaiku Jēkabpils klubs noslēdza ar viena punkta pārsvaru (), bet otro puslaiku liepājnieki atkal pārņēma vadību, taču pamatlaika pēdējās minūtes aizritēja punkts punktā.

Nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" izvirzījās vadībā ar 6, bet beigās šo pārsvaru prasmīgi arī nosargāja, svinot pelnītu uzvaru.

Jēkabpiliešiem iepriekšējā mačā viesos ar rezultātu 7 pārspēja "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu, tiekot pie pirmās uzvaras sezonā. Jēkabpils vienība uz Valgu devās ar 21 zaudējumu tikpat mačos un pārliecinošu pēdējo vietu kopvērtējumā, bet trešdien gūtā uzvara būtiski situāciju tabulā neuzlaboja.

Tikmēr vēju pilsētas basketbolisti iepriekšējā cīņā ar 73:71 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju un uzlabojot savu pozīciju cīņā par Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīru.

Abu komandu šosezon pirmajā savstarpējā mačā liepājnieki svinēja uzvaru ar 81:65.

"OlyBet" līga pēc šī mača turpināsies trešdien, 27. februārī, kad būs četras spēles.

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas 5. un 6. aprīlī notiks Tallinā.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc "OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!