Foto: LETA

Latvijas basketbola vicečempionu "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis pēc atspēlēšanas "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pusfinālā uzslavēja savus spēlētājus un pateicās, ka viņi svarīgā brīdī savaldījās, nekļūstot nepacietīgi uzbrukumos.

Ziņots, ka "OlyBet" basketbola līgas pirmās sezonas pusfinālā "VEF Rīga" otrajā puslaikā lauza spēles gaitu un ar 90:80 pieveica Igaunijas čempionus "Kalev/Cramo". Tagad sestdien finālā "VEF Rīga" tiksies ar saviem mūžsenajiem pretiniekiem vietējā čempionātā "Ventspili", bet "Kalev/Cramo" cīņā par trešo vietu tiksies ar "Ogri".

Visas finālturnīra spēles tiešraidē var redzēt portālā "Delfi", kā arī "Best4Sport TV" HD kanāla "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītāji.

"Kalev/Cramo" dominēja pirmajā puslaikā un nedeva "VEF Rīga" ne mazāko cerību uz labvēlīgu iznākumu. Otraja puslaikā spēle sagriezās kājām gaisā. Vēl trešās ceturtdaļas sākumā "Kalev/Cramo" panāca 17 punktu pārsvaru, bet tad Latvijas vicečempioni veica atspēlēšanos un mača galotnē droši nosargāja uzvaru.


"Divi dažādi puslaiki – gan rezultāta ziņā, gan atdevē un pārliecībā. Prieks, ka otrais puslaiks bija tas labais, nevis pirmais. Diezgan pārliecinoši spēlējām spēles galotni. Var teikt, ka otrajā puslaikā kontrolējām spēles gaitu. Paldies spēlētājiem,kuri spēja saprast, kas ir šāda tipa basketbols un kā jaspēlē. Viņi sopēlēja kopā, paldies viņiem," sacīja Gailītis. "Cepuri nost, ka otrā puslaika sākumā viņi nekļuva nepacietīgi, nesāka steigties un pieņemt kaut kādus lēmumus ārpus komandas rāmja."

Runājot par pirmo puslaiku, Gailītis norādīja uz statistiku un "Kalev/Cramo" amerikāņu viesspēlētāja Tonij Rotena sniegumu (garām aizmesti septini soda metieni un visi trīs tālmetieni).

"Tos "-17" jau arī atdevām viegli. Tiklīdz sākām spēlēt, tā uzreiz pārsvars sadila. Pirmajā puslaikā nenospēlējām labi groza apakšā, kļūdījāmies uzbrukumā, bija pilnīgi nepareizi aizsardzība būvēta. Daudz bumbas zaudējām uzbrukumā. Uzbrukums bija viduvējs," iemeslus nosauc Gailītis.

Ja dueļos ar "Kalev/Cramo" šajā sezonā "VEF Rīga" komandai ir piecas uzvaras piecās spēlēs, tad pretēja situācija ir divcīņās ar "Ventspili". "OlyBet" līgas regulārajā sezonā abos mačos uzvaras svinēja kurzemnieki, turklāt abi mači līdzjutēju atmiņās palikuši ar strīdīgām situācijām un emocijām pēc cīņas.

"Kaut ko jau izdomāsim pret viņiem. Galvenais, lai tas strādātu. Skatītājiem jābūt interesantai spēlei. Galvenais, lai izšķir komandas to rezultātu, nevis šāds vai tāds traktējums. Es atbildu par basketbolu, par svilpēm mums citi ir atbildīgi," atgādina Gailītis. "Godīgi sakot, neesam iedziļinājušies "Ventspils" spēlē. Viņi spēlē taktisku basketbolu, mēģina atrast labākos metienus. Spēlē diezgan palēni, uz pretinieku kļūdām. Zināms stils, zināmi spēlētāji. Bet viens ir zināt, otrs ir izpildīt."

"VEF Rīga" - "Kalev/Cramo" spēles pilns ieraksts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!