"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā savu uzvaru sēriju piektdien, 1. martā, turpināja Latvijas čempioni "Ventspils", kas pēdējā ceturtdaļā salauza "Valmiera glass/ViA" pretestību un svinēja panākumu ar 108:97 (21:26, 28:20, 24:28, 35:23).

Ventspilniekiem pēc zaudējuma "OlyBet" līgas atklāšanas spēlē pret "Kalev/Cramo" šī bija 23. uzvara pēc kārtas, kas dod tai pirmo vietu kopvērtējumā. Valmieriešiem šī bija piektā neveiksme pēdējās sešās spēlēs.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā uz brīdi "Valmiera glass/ViA" bija vadībā, bet astoņas minūtes pirms spēles beigām zaudēja tikai minimāli – 80:81. Ventspilnieki tad guva deviņus punktus pēc kārtas, kas praktiski arī izšķīra mača iznākumu.

Uzvarētājiem 28 punktus guva Rihards Lomažs, 22 punkti Usmanam Dramē, bet 16 punkti komandas kapteinim Mārim Gulbim. "Valmiera glass/ViA" rindās lieliski maču aizvadīja Edmunds Elksnis, kurš guva 34 punktus, izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Vēl mājiniekiem 25 punktus guva Jānis Kaufmanis.

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificējas izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc "OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!