Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV skrējējs Rendolfs Ross izpelnījies trīs gadu diskvalifikāciju par e-pasta safabricēšanu, tāpēc viņam nāksies izlaist 2024. gada Parīzes olimpiskās spēles.

Pērn 21 gadu vecais Ross Tokijas olimpiskajās spēlēs bija daļa no ASV izlases, kas ieguva zeltu 4x400 metru distancē, kaut gan sportists finālā neskrēja. Viņš 400 metros divreiz triumfējis arī Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Tomēr jau šovasar Rosam secen gāja dalība dzimtenē notikušajā pasaules čempionātā - 400 metru distances kvalifikācijas priekšvakarā viņam tika piespriesta pagaidu diskvalifikācija, jo viņš 12 mēnešu laikā trīs reizes neatradās vietā, ko anketā bija norādījis antidopinga kontrolieriem.

Pēc tam gan Ross taisnojās un pat prezentēja automātiski ģenerētu antidopinga sistēmas e-pastu, kurā minēts, ka viņš anketā laicīgi atjaunojis informāciju par savu jauno atrašanās vietu.

Tomēr vēlāk Ross atzinās, ka šo e-pastu ir safabricējis. Nu Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU) paziņojusi, ka sportistam pienākas bargs sods - trīs gadu diskvalifikācija līdz pat 2025. gada vasarai. Tas nozīmē, ka vieglatlēts nevarēs piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Rosam un ASV komandai gan netiks atņemts Tokijas olimpisko spēļu zelts, jo sportista rezultāti anulēti no šī gada jūnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!