Foto: F64
Latvijas, Lietuvas un Igaunijas modernās pieccīņas federācijas kopīgā paziņojumā rosina neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās un nekavējoties izslēgt šo valstu pārstāvjus no Starptautiskās Modernās pieccīņas federācijas (UIPM) komisijām.

Federācijas Krievijas veikto karadarbību Ukrainā nosauc par rupju uzbrukumu visai starptautiskajai sabiedrībai un centieniem graut demokrātiju, savstarpējo uzticību, brīvu sportisko garu un mieru. Federāciju ieskatā agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas karogi nedrīkst atrasties līdzās Ukrainas un citu miermīlīgo valstu karogiem.

"Trīs Baltijas valstu modernās pieccīņas federācijas rosina nekavējoties izslēgt Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjus no UIPM komisijām un neļaut šo abu agresīvo valstu pārstāvjiem piedalīties starptautiskās sacensībās," teikts paziņojumā, kuru parakstījis Latvijas Modernās pieccīņas federācijas prezidents Jānis Liepiņš, kā arī viņa kolēģi no Lietuvas un Igaunijas Aists Barons un Jānuss Pikani.

Krievijas un Baltkrievijas sportisti, kuri liela daļa atrodas savu valstu spēka struktūru paspārnē, ir vieni no vadošajiem modernajā pieccīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!