Foto: Reuters/Scanpix

Seškārtējais olimpiskais un astoņkārtējais pasaules čempions sprintā Useins Bolts paziņojis, ka turpmāk galveno uzmanību pievērsīs 200 metru distancei, jo divreiz īsākajā distancē jūtas "visu izdarījis" un sasniedzis.

"Es jau teicu, ka 200 metros gribu "izskriet" no 19 sekundēm - tas ir viens no maniem galvenajiem mērķiem un lielais sapnis," intervijā BBC izteicies Bolts. "Uzskatu, ka 100 metru distancē jau pietiekami daudz esmu izdarījis. Zinu, ka visi grib redzēt, cik ātri varu skriet īso sprintu, taču man labāk patīk 200 metri un gribu tajos sagādāt kaut ko īpašu sev. Tā kā mans galvenais mērķis tagad būs 200 metru distance."

Boltam pieder arī pašreizējais pasaules rekords 200 metru sprintā - 19,19 sekundes, ko viņš sasniedza 2009. gadā pasaules čempionātā Berlīnē. "Pasaules rekords tiks labots un labots, un tu nekad nezini, kurš kļūs par vadošo sportistu un sāks dominēt," saka Bolts. "Es gribu "izskriet" no 19 sekundēm, tā kā pavisam noteikti pastiprināt trenēšos, lai saprastu, ko var iespēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!