Foto: AFP/Scanpix

Slavenais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts savu karjeru plāno noslēgt pēc 2017.gada pasaules čempionāta vieglatlētikā, kas risināsies Londonā, sportists paudis intervijā laikrakstam "Daily Mail".

Pašlaik 28 gadus vecais seškārtējais olimpiskais čempions iepriekš bija izteicies, ka karjeru noslēgs pēc 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

"Tāds bija sākotnējais plāns," Bolts teica par domām karjeru beigt 2016.gadā. "Tomēr sponsori aicināja mani skriet 2017.gadā Londonā. Tajā startēšu tikai 100 metros. Gatavojos karjeru noslēgt uz uzvarētāja nots."

2015.gadā Bolts galveno uzsvaru liek uz pasaules čempionātu, kas no 22. līdz 30.augustam tiks aizvadīts Pekinā. Viņš vēlas papildināt savu godalgu kolekciju, kurā pašlaik ir astoņi pasaules čempiona tituli, kā arī labot pasaules rekordu (9,58 sekundes), kas 2009.gadā tika sasniegts Berlīnē.

"Ja šajā sezonā viss risināsies labi, manā dzīvē viss ir iespējams. Ja spēšu sasniegt labu formu, šai ir jābūt brīnišķīgai sezonai," stāstīja jamaikietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!