Foto: AFP/Scanpix

Jamaikiešu sprinta zvaigzne Useins Bolts Dimanta līgas posmā sestdien Francijas galvaspilsētā Parīzē izcīnījis pārliecinošu uzvaru 200 metru distancē, uzrādot šīs sezonas labāko laiku pasaulē.

Bolts finiša līniju sasniedza pēc 19,73 sekundēm, savu tautieti Vorenu Veiru pārspējot par 19 sekundes simtdaļām, bet kā trešais ar rezultātu 20,07 sekundes finišēja francūzis Kristofs Lemetrs.

"Tas ir labi, esmu apmierināts ar sevi. Mīlu Parīzi, vienmēr jūtos lieliski šeit, jo līdzjutēji ir lieliski," pēc uzvaras sacīja seškārtējais olimpiskais un pieckārtējais pasaules čempions Bolts. Viņš gan piebilda, ka rezultāts varētu būt vēl labāks. "Esmu tuvu [ideālam rezultātam]. Man vēl jāpiestrādā pie pāris kļūdām. Mans treneris noteiks, kas tieši jāuzlabo," sacīja jamaikietis.

Šīs sezonas ātrākos skrējienus pasaulē Parīzē uzrādīja arī Kirani Džeimss no Grenādas 400 metru distancē (43,96 sekundes) un Ezekiels Kemboi no Kenijas 3000 metru šķēršļu skrējienā (septiņas minūtes un 59,03 sekundes).

Pie panākuma 1500 metru skrējienā Parīzē tika Džibutijas pārstāvis Ajanlehs Suleimans (trīs minūtes un 32,55 sekundes), bet 110 metru barjerskrējienā visātrākais bija amerikānis Arjess Merits (13,09 sekundes).

Tāllēkšanā visatsperīgākais bija Damars Forbs no Jamaikas (8,08 metri), kārtslēkšanā nepārspēts palika Reno Lavilenjē no Francijas (5,92 metri), bet diska mešanā uzvarēja vācietis Roberts Hartings (67,04 metri).

Tikmēr sieviešu konkurencē ātrāko šīs sezonas laiku 5000 metru skrējienā uzrādīja Etiopijas sportiste Tiruneša Dibaba, kura finiša līniju šķērsoja pēc 14 minūtēm un 23,68 sekundēm.

Simts metru sprintā ar rezultātu 10,92 sekundes triumfēja Šellija-Anna Freizere-Praisa, 800 metru skrējienā ātrākā ar vienu minūti un 57,26 sekundēm bija Burundi pārstāve Fransine Nijonsaba, bet 400 metru barjerskrējienā uzvarēja čehiete Zuzana Hejnova (53,23 sekundes).

Augstlēkšanā krieviete Anna Čičerova palika nepārspēta ar 2,01 metra augstumu, trīssoļlēkšanā uzvarēja kolumbiete Katerine Ivargena (14,69 metri), bet lodes grūšanā spēcīgākā bija jaunzēlandiete Valerija Adamsa (20,52 metri).

Kā ziņots, šķēpmešanā Parīzē startēja arī divas Latvijas pārstāves - Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovala. Palameika labākajā metienā sasniedza 61,36 metrus tālu rezultātu un izcīnīja trešo vietu, atpaliekot vien no vācietes Kristinas Obergfelas un amerikānietes Kimberlijas Mikles, kuras bija attiecīgi 64,74 un 64,35 metrus tālas.

Tikmēr Ozoliņa-Kovala, kura šķēpu raidīja vien 55,97 metrus tālu, ieņēma septīto vietu.

Ar trešo vietu Palameika nopelnīja vienu punktu Dimanta līgas ieskaitē. Līdz ar to kopvērtējumā pēc četrām sacīkstēm latviete ar vienu punktu ieņem piekto vietu, bet ļoti pārliecinoša līdere ar maksimāli iespējamajiem 16 punktiem ir Obergfela.

No trim vadošajām Latvijas šķēpmetējām pie pasaules čempionāta A normatīva, kas ir 62,00 metri, pagaidām tikusi vienīgi Ozoliņa-Kovala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!