Foto: stock.xchng
Latvijas sprintere Sindija Bukša ceturtdien Polijā nepārvarēja pusfinālu U-23 Eiropas čempionātā vieglatlētikā 100 metru distancē, taču sasniedza jaunu personīgo rekordu.

Vispirms priekšsacīkstēs Bukša, startējot pēdējā no četriem skrējieniem, finišu sasniedza pēc 11,63 sekundēm, kas viņai deva ceturto vietu septiņu dalībnieču konkurencē. Tobrīd viņa tikai par sekundes simtdaļu atpalika no sava personīgā rekorda, ko Jāņu dienā sasniedza Eiropas komandu čempionāta pirmās līgas sacensībās Telavivā.

Skrējienā uzvarēja mājiniece Eva Svoboda, kura finišēja pēc 11,26 sekundēm, bet no trešās vietas, kura arī automātiski kvalificējās pusfinālam, Bukša atpalika par 0,16 sekundēm.

Tomēr Latvijas sportistei ar sasniegto rezultātu bija pietiekami, lai arī tiktu pusfinālā, kur tika katra priekšsacīkšu skrējiena trīs ātrākās sprinteres, kā arī nākamo četru labāko rezultātu īpašnieces, starp kurām bija arī Bukša.

Savukārt pusfinālā Bukša, startējot otrajā no diviem skrējieniem, palika septītā starp astoņām dalībniecēm. Finišu viņa sasniedza pēc 11,62 sekundēm, kas ir jauns sportistes personīgais rekords.

Otrajā pusfināla skrējienā ātrākā ar 11,32 sekundēm bija Svoboda, būdama ātrāka arī starp visām pārējām dalībniecēm.

Čempionāta noslēgumā Bukša ieņēma 11.vietā.

Bukša U-23 Eiropas čempionātā startēs arī 200 metru skrējienā.

Ziņots, ka pirms tam ceturtdien šķēpmetējs Gatis Čakšs kvalificējās finālam. Viņš pirmajā mēģinājumā šķēpu meta 68,60 metru tālumā, bet otrajā piegājienā raidītais rīks lidoja 74,70 metrus - 70 centimetrus aiz kvalifikācijas normatīva robežas.

Ar 74,70 metriem Čakšs A kvalifikācijas grupā uzrādīja ceturto rezultātu, bet tālākais raidījums padevās grieķim Jannim Kirjacim, kurš šķēpu meta 78,43 metru tālumā.

2014.gadā Čakšs triumfēja pasaules junioru čempionātā.

Čakšs pērn izpildīja Eiropas čempionāta pieaugušajiem normatīvu, taču tā kā vienu valsti varēja pārstāvēt tikai trīs sportisti, uz meistarsacīkstēm viņš netika.

Tikmēr 100 metru sprintā Latvijas sprinteris Raitis Fomrats priekšsacīkstēs finišēja pēc 10,99 sekundēm, labojot personisko rekordu, taču ar to bija par maz, lai tiktu pusfinālā.

Viņš savā skrējienā palika pēdējais - septītais - bet tālāk tika trīs labākie. Uzvaru skrējienā svinēja soms Samuli Samuelsons, kurš finišēja pēc 10,34 sekundēm.

Fomrats, kurš arī startēs 200 metros, kopējā vērtējumā palika 38.vietā 41 dalībnieka konkurencē.

Tikmēr tāllēkšanas sacensību kvalifikācijā Pēteris Pauls Vīksne ar 7,23 metrus tālu lēcienu ieņēma 29.vietu 31 dalībnieka konkurencē.

Vīksnem tika ieskaitīts tikai viens no trim mēģinājumiem. Viņš no sava personīgā rekorda atpalika par sešiem centimetriem.

Lai iekļūtu finālā vajadzēja lēkt 7,65 metrus tālu, vai būt starp 12 labāko rezultātu autoriem, taču tad bija nepieciešams rezultāts 7,58 metru tālumā.

Tāpat sacensībās startēs šosezon labu sniegumu rādošā šķēpmetēja Anete Kociņa, kura ir Latvijas galvenā cerība uz medaļu, kā arī Gunta Latiševa-Čudare (200 un 400 metros), Alberts Blajs (3000 metru kavēkļu skrējienā), Ruslans Smolonskis (20 km soļošanā), Anna Paula Auziņa (200 metros) un Rolands Jierķis (800 metros).

Kociņa šosezon vairākkārt ir labojusi personīgo rekordu, kurš šobrīd ir 63,37 metri, kas starp sacensībām pieteiktajām dalībniecēm ir trešais labākais.

Tikmēr Fomrats, Jierķis un Vīksne uz sacensībām devās bez izpildīta kvalifikācijas normatīva, taču Eiropas čempionātā viņi var startēt, jo neviens cits Latvijas pārstāvis viņu disciplīnās nebija izpildījis kvalifikācijas normatīvu, bet noteikumi ļauj disciplīnā pieteikt vienu dalībnieku no valsts.

Latvijas delegācijas vadītājs ir soļotājs Arnis Rumbenieks.

Eiropas čempionāts U-23 vecuma grupas sportistiem ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!