Foto: LETA
Latvijas labākās sprinteres Sindijas Bukšas sezonas uzdevums - kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm - nav mainījies, lai gan sezonas plānus ietekmējis koronavīruss, kas plosās Ķīnā. To otrdien notikušajā preses konferencē uzsvēra pati sportiste.

"Pagājušo gadu es izvirzīju mērķi – Eiropas U23 čempionātā man ir jāizcīna kāda no medaļām. Paldies Dievam, man to izdevās sasniegt un U23 zelts ir man kabatā," priecājās sportiste.

Gaidāmajā sezonā sprintere centīsies kvalificēties XXXII olimpiskajām spēlēm, kas jūlija beigās sāksies Tokijā. Bukša uzsvēra, ka ziemas sezonu kārtīgi satricinājis koronavīruss, kura dēļ atcēla Ķīnā paredzēto pasaules čempionātu telpās. "Līdz ar to bija jāmaina visa ziemas sezona – nav vairs tāda motivācija, kāda tā bija sezonas sākumā, jo nav tas mērķis, uz ko tu tiecies. Līdz ar to šī sezona (telpās) beigsies daudz ātrāk, nekā tas bija plānots. Noteikti tiks pārplānotas nometnes, tās notiks ātrāk nekā tika paredzēts un būs vairāk laika, lai sagatavotos olimpiskajam gadam, olimpiskajām spēlēm un kvalifikācijas normatīvam, ko es vēlos izpildīt," atklāja vieglatlēte.

Bukša preses konferencē atgādināja žurnālistiem, ka kvalificēties olimpiskajām spēlēm var divos veidos – pēc ranga punktu sistēmas un kvalifikācijas normatīva izpildes. Tāpēc Ķīnas pasaules čempionāts būtu bijušas ļoti vērtīgas sacensības, lai gūtu punktus rangam. Tomēr sportiste atzina, ka tagad vairs nevajadzēs koncentrēties 60 metru distancei, bet gan varēs pievērsties viņas trumpim - 200 metriem. Tieši šajā distancē skrējēja plāno izpildīt kvalifikācijas normatīvu Tokijas vasaras olimpiskajām spēlēm.

Bukšas ātrākais laiks 200 metru distancē ir 22,98 sekundes, kas 2018. gada vasarā ar pavēja palīdzību sasniegts Zviedrijā. Līdz ar to viņas personiskais rekords skaitās 23,02 sekundes. Tokijas olimpisko spēļu normatīvs ir 22,80 sekundes, bet kvalifikācijas periods noslēgsies 29. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!