Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Čakšs "Kladno hazi a kladnesko memorialy" sacensībās Kladno uzvarēja ar rezultātu 82,19 metri, izcīnot devīto uzvaru sezonā, bet sieviešu konkurencē Madara Palameika ierindojās piektajā vietā, ziņo Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS)).

Vīriešu sacensībās Čakšs sāka ar 78,75 metrus tālu šķēpa metienu. Savukārt Moldovas sportists Adrians Mardare uzreiz pārņēma vadību ar rezultātu 81,36 metri un jau nākamajā metienā pielika klāt vēl vienu centimetru.

Tad līderpozīcijā izvirzījās mājinieks Viteslavs Veselijs - 81,54 metri, taču līderis viņš bija tikai līdz Latvijas šķēpraiža sestajam metienam, kurā viņš spēja apsteigt pretiniekus ar 82,19 metrus tālu metienu.

Otrajā metienā Čakša rezultāts bija 79,33 metri, bet piektajā - 78,02 metri. Trešais un ceturtais metiens viņam netika ieskaitīts.

Tā Čakšam bija jau devītā uzvara sezonas 11 startos. Deviņreiz viņš beidzis sacensības ar rezultātu, kas labāks par 80 metriem.

Palameika ar trešajā mēģinājumā sasniegtajiem 58,60 metriem ierindojās piektajā vietā. Piektajā metienā viņa šķēpu meta 55,07 metrus, bet pēdējā - 54,59 metrus. Vēl trīs raidījumi netika ieskaitīti.

Uzvarēja pasaules rekordiste mājiniece Barbora Špotakova, kura šķēpu aizmeta 64,34 metrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!