Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Titulētā baltkrievu vidējo distanču skrējēja Marina Arzamasova par aizliegto vielu lietošanu saņēmusi pagaidu diskvalifikāciju, ziņo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU).

31 gadus vecās baltkrievu sportistes organismā atrasta aizliegtā viela LGD-4033 jeb ligandrols, kas sekmē muskuļu augšanu. AIU gan neziņo par laika periodu, kurā Arzamasova lietojusi aizliegtās vielas.

Arzamasova karjeras laikā izcīnījusi piecas medaļas 800 metru skrējienā. 2015.gadā viņa kļuva par pasaules čempioni stadionā, bet gadu pirms tam guva bronzu telpās. Tāpat viņai ir zelta un sudraba medaļas Eiropas čempionātos stadionā un bronza telpās.

Ja Arzamasova zaudēs 2015.gada čempiones titulu, zelta medaļu iegūs kanādiete Melisa Bišopa. Zīmīgi, ka pie sudraba 2012.gada Eiropas čempionātā viņa tika tikai pēc divu krieviešu diskvalifikācijām - arī viņas tika pieķertas dopinga lietošanā.

Tāpat AIU ziņo, ka divu gadu diskvalifikāciju saņēmis ukraiņu lodes grūdējs Andrijs Semjonovs. Viņš aizliegtās vielas lietoja 2011.gada pasaules čempionātā, tādējādi anulēti visi viņa rezultāti no 2011.gada 22.augusta līdz 2013.gada 21.augustam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!