Foto: EPA/Scanpix/LETA
Kataras galvaspilsētā Dohā piektdien, 27. septembrī, sākas 2019. gada pasaules čempionāts vieglatlētikā, kurā piedalīsies arī 12 Latvijas sportisti.

Sacensību pirmajā dienā pulksten 16:30 pēc Latvijas laika kā pirmā no Latvijas sportistēm sacensībās sāks vesere metēja Laura Igaune, bet pulksten 17:10 800 metru skrējiena priekšsacīkstēs piedalīsies Līga Velvere.

Vēl pasaules čempionātā no Latvijas piedalīsies normatīvus izpildījušie šķēpmetēji Gatis Čakšs, Rolands Štrobinders, Anete Kociņa, Līna Mūze un Madara Palameika, soļotāji Arnis Rumbenieks un Ruslans Smolonskis (50 km distance), maratonskrējējs Dmitrijs Serjogins, kurš šogad "Tet" Rīgas maratonā finišēja desmitais, tādā veidā izcīnot ceļazīmi. Vēl Dohā 200 metru sprintā startēs Gunta Vaičule un Sindija Bukša.

Diemžēl čempionātā nepiedalīsies viena no Latvijas labākajām sportistēm Laura Ikauniece, kura, gatavojoties pasaules čempionātam, guva savainojumu.

Pasaules čempionāts Dohā risināsies 10 dienas, sadalot medaļu komplektus 49 disciplīnās. Sacensību mājvietas "Khalifa International" stadiona ietilpība ir 40 000 sēdvietu. Stadionā ir uzstādīta inovatīva un videi draudzīga gaisa dzesēšanas tehnoloģija, kas ļaus regulēt temperatūru ne tikai stadionā, bet arī skatītāju tribīnēs.

Kopš 1993. gada, kad notika ceturtais pasaules čempionāts Vācijā, Latvijas izlase ir piedalījusies visos čempionātos ar vismaz deviņu sportistu līdzdalību katrā. Piedaloties 17 Latvijas izlases sportistiem, Latvija visplašāk pasaules čempionātā tika pārstāvēta 1997. gadā, kad čempionāts notika Grieķijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!