Foto: AFP/Scanpix
Bijušais ASV čempions 100 metru sprintā, viens no šīssezonas līderiem pasaulē Maiks Rodžerss pieķerts dopinga lietošanā, vēsta britu prese.

2009. gada ASV čempions Rodžerss, kurš šogad uzrādījis ceturto labāko rezultātu pasaulē, līdz ar to varētu izlaist gaidāmo pasaules čempionātu Dienvidkorejā. Sportista aģents skaidro, ka aizliegtās vielas Rodžersa organismā nonākušas ar enerģijas dzērienu.

"Negribētu, lai par Maiku domā kā par dopinga lietotāju. Tas bija stimulants, nevis steroīdi vai kaut kas tamlīdzīgs," saka vieglatlēta aģents Tonijs Kempbels. "Viņš Itālijā ar draugiem devās uz klubu un domāja, ka tas ir "Red Bull", taču viņam iedots cits enerģijas dzēriens, kura sastāvā ir stimulanti."

Pozitīvas izrādījušās dopinga analīzes, kas tika ņemtas jūlijā ASV izlases treniņnometnes laikā Itālijā. Pārējās dopinga pārbaudes Rodžersam bijušas "tīras", ieskaitot asins analīzes pirms dažām dienām, ziņo BBC, taču viņam vēl ir jāveic B proves analīzes stimulantu lietā.

Šosezon Rodžerss 100 metru sprintā sasniedzis ceturto labāko rezultātu pasaulē - 9,85 sekundes. Sezonas līderis ir Asafa Pauels ar 9,78 sekundēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!