Foto: AP/Scanpix
Franču vieglatlētam Mahidīnam Mehisi-Benabadam ir atņemta uzvara Eiropas čempionāta 3000 metru šķēršļu skrējienā, jo savu panākumu viņš atzīmēja, novelkot kreklu un uz finišu skrienot puspliks.

Vispirms Mehisi-Benabads kreklu iekoda zobos, vēlāk paņēma to rokās un māja kā ar karogu, atzīmējot savu trešo uzvaru Eiropas čempionātā. Sākotnēji tiesneši viņam parādīja dzelteno brīdinājuma kartīti "par nesportisku uzvedību", bet vēlāk Spānija, kuras skrējēji šai finālā ieņēma ceturto un piekto vietu, iesniedza protestu, atsaucoties uz noteikumu punktu par apģērbu, apaviem un numuriem.

Pēc Mehisi-Benabada diskvalifikācijas zelta medaļu saņēma viņa tautietis Joans Kovals, sudrabs tika polim Krištianam Zalevskim, bronza - spānim Anhelam Muljeram.

"Kad distances pēdējos metros novilku kreklu, tas, protams, bija aiz prieka," uzreiz pēc finiša, pirms diskvalifikācijas, teica franču sportists. "Tas bija uzvaras prieks. Biju ļoti laimīgs, ka man izdevās aizstāvēt savu titulu. Galvenais bija uzvara, es pat nezinu, par ko man tika parādīta dzeltenā kartīte."

"Tas, ko Mahidīns izdarīja ar savu kreklu, nebija nedz kaitinoši, nedz traucējoši, tas nebija nekas svarīgs," savukārt uzskata polis Kovals.

Mehisi-Benabads arī iepriekš nonācis skandalozās situācijās - reiz Dimanta līgas sacensībās viņš sakāvās ar savu tautieti Mehdi Baalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!