Foto: AFP/Scanpix
2012.gada Eiropas čempione šķēpmešanā, ukrainiete Vera Rebrika turpmāk pārstāvēs Krieviju, pavēstījis sportistes treneris Jaroslavs Ļitvinovs.

"Vera zem Krievijas karoga startēja jau 8.jūnijā Dimanta līgas sacensībās Romā," aģentūra "ITAR-TASS" citē Ļitvinovu. "Tas kļuva iespējams, vienojoties sportistes aģentam un Ukarinas Vieglatlētikas savienībai. Taču tas ir komercturnīrs; sezonas laikā Vera startēs tikai Krievijas iekšējās sacensībās un Dimanta līgas posmos, bet jau nākamsezon varēs piedalīties Eiropas un pasaules čempionātos kā Krievijas sportiste."

Pēc Krievijas izlases trenera Valentīna Maslakova teiktā, vairāki Krimas sportisti ar Rebriku priekšgalā izteikuši vēlmi startēt Krievijas čempionātā, kas jūlija beigās notiks Kazaņā.

"Krimas sportisti uzrakstījuši vēstuli, ka vēlas piedalīties Krievijas čempionātā," viņš stāsta. "Mums viņi ir finansiāli jāatbalsta, jāapmaksā ceļš. Viņi visi, ar Veru Rebrovu priekšgalā, startēs Kazaņā. Tiesa, pāreja no Ukrainas uz Krieviju nav vienkārša, tāpēc šogad Eiropas čempionātā un citās starptautiskās sacensībās viņi gan nepiedalīsies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!