Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) ir atteikusies no pieteikumu konkursiem par tiesībām rīkot nozīmīgākos vieglatlētikas sporta pasākumus, lemts organizācijas padomes sēdē.

Turpmāk pasaules čempionātu un citu lielāko vieglatlētikas sacensību norises vietas tiks izvēlētas pārrunu un konsultāciju veidā, atsakoties no pieteikumu konkursiem un to reklāmas kampaņām, kas bieži vien prasa ievērojamus līdzekļus.

"IAAF padome atbalstījusi prezidenta Sebastjana Koe priekšlikumu atteikties no formālo pieteikumu konkursu rīkošanas, kā līdz šim tradicionāli tika izvēlētas pilsētas un valstis starptautisku sacensību uzņemšanai, ieskaitot pasaules čempionātu," teikts IAAF izplatītajā paziņojumā. "Turpmāk IAAF izvērtēs stratēģiskos mērķus saistībā ar katrām oficiālajām sacensībām, izvēloties pilsētas tajās valstīs un reģionos, kuros būs vislielākās iespējas šos mērķus realizēt. Svarīgākais ir radīt patiesu partnerību ar sacensību rīkotājiem, atbilstošu tām cerībām un ambīcijām, pēc kādām vadās IAAF."

Jaunā sacensību rīkošanas tiesību piešķiršanas sistēma stāsies spēkā ar 2021. gadu. Līdz tam pasaules čempionātu un lielāko starptautisko seriālu organizatorus IAAF izvēlēsies līdzšinējā veidā, ar pieteikumu konkursu palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!