Foto: DELFI
Noteikumi, kas paredz, ka sprinteris jau pēc pirmā pāragrā starta automātiski tiek diskvalificēts, netiks mainīti, pavēstījusi Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

Kā zināms, pēc pāragra starta aizvadītajā pasaules čempionātā Tegu 100 metru skrējiena finālā tika diskvalificēta jamaikiešu superzvaigzne Useins Bolts.

Noteikums, kas paredz sprintera diskvalifikāciju jau pēc pirmā pāragrā starta, tika ieviests pagājušā gada 1.janvārī, lai liegtu potenciāli vājākiem dalībniekiem ar pāragru startu palīdzību ietekmēt savus konkurentus un ļautu organizatoriem un raidsabiedrībām prognozēt sacensību ilgumu.

"Nevajadzētu pastāvēt nekādām ilūzijām - šis jautājums vēlreiz netiks apspriests," kategorisku nostāju paudis IAAF prezidents Lamīns Djaks, kurš nesen savā amatā tika pārvēlēts jau uz ceturto četru gadu termiņu. "Esmu viens no tiem, kas aizstāv šī noteikuma saglabāšanu. Viena Bolta dēļ mums nevajadzētu mainīt visas veiktās iestrādes."

"Agrāk katram dalībniekam varēja būt pa vienam pāragram startam. Taču mēs jaunos noteikumus neieviesām, lai izdabātu raidsabiedrībām," apgalvo Djaks. "Tas bija nepieciešams, lai uzturētu uzticību vieglatlētikai, jo daudzi atlēti apzināti veica pāragrus startus, tādējādi nelabvēlīgi ietekmējot savus konkurentus. Arī Bolts atzina, ka tā bija viņa paša kļūda."

Iepriekš tika prognozēts, ka IAAF padome pieprasīs minētā noteikumu punkta pārskatīšanu, taču Djaks to kategoriski noliedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!