Foto: F64

Par 2017.gada Latvijas labākajiem vieglatlētiem trešdien tika nosaukti septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, kā arī tāllēcējs un trīssoļlēcējs Elvijs Misāns.

Ikauniece-Admidiņa pērn pavasarī pirmajā septiņcīņā jaunā trenera Andreja Nazarova vadībā laboja Latvijas rekordu, tomēr pasaules čempionātā viņai traumas dēļ nācās izstāties jau pēc pirmās disciplīnas.

"Gads iesākās pasakaini un ar lielisku rezultātu, bet pasakai nebija laimīgas beigas. Tomēr tas nekas, es cīnīšos tālāk," saņemot balvu, teica Ikauniece-Admidiņa, kura šo titulu ieguva arī pērn.

Savukārt Misānam pērn pietrūka 12 centimetru, lai kvalificētos pasaules čempionāta finālam trīssoļlēkšanā. Savukārt pavasarī viņš izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā telpās trīssoļlēkšanas disciplīnā.

Tikmēr pie U-23 balvām kā labākie vieglatlēti tika Gatis Čakšs un Gunta Latiševa-Čudare, U-20 vecuma grupas balvas saņēma Paula Sprudzāne un Patriks Gailums, kamēr U-18 vecuma grupā - Kitija Paula Melnbārde un Oļegs Kozjakovs.

Uzvarētājus labāko sportistu nominācijās noteica piecas dažādas auditorijas - interneta lietotāji sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv", sporta žurnālisti, Latvijas Vieglatlētikas savienības valde, juridiskie biedri un Treneru padome.

Vēl 2017. gada balvu kā labākais treneris saņēma Latiševu-Čudari audzinošais Pēteris Stripkāns, nominācijā gada raksturs saņēma Anete Kociņa, bet balvu gada atgriešanās - Lauma Grīva. Savukārt pie balvas par godīgu spēli tika Oskars Vaisjūns, bet balvu par mūža ieguldījumu - ilggadējais soļotāju treneris Aivars Rumbenieks.

Labāko sacensību organizatoru balvu saņēma Ogres novada sporta centrs, bet 2017. gada labākā sporta skola vieglatlētikā ir "Arkādija". Savukārt par gada tiesnesi kļuvis Zigurds Kincis, bet gada vieglatlētikas fotogrāfu - Juris Bērziņš-Soms.

Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) speciālbalvu saņēma ilggadējais Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis, kamēr sieviešu sieviešu līderības apbalvojums tika piešķirts LVS valdes loceklei Ludmilai Beļikovai, kura ir arī Balvu balvu sporta skolas direktore. Tikmēr EAA balvas kā treneri saņēma Kozakova treneris Valērijs Veļčinskis, kā arī Marita Ārente.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!