Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika piektdien izcīnīja trešo vietu IAAF "Dimanta līgas" desmitajā posmā, kas notiek Monako.

Palameika savā labākajā, sestajā, mēģinājumā sasniedza rezultātu 62,06 metri, kamēr pie uzvaras ar 69,45 metrus tālu metienu tika čehiete Barbora Špotakova.

Otrajā vietā ierindojās Vācijas sportiste Kristīna Obergfola, kuras rezultāts bija 64,86 metri.

Palameika sacensības uzsāka neveiksmīgi, pirmajā mēģinājumā uzrādot rezultātu 55,93 metri. Otrais mēģinājums viņai netika ieskaitīts, bet trešais metiens lidoja tikai 53,46 metru tālumā. Ceturtajā metienā Palameika sasniedza 54,72 metru atzīmi, bet piektajā mēģinājumā šķēps lidoja jau 61,92 metru tālumā.

Palameika kļuva par pirmo Latvijas sportisti, kas tikusi pie "Dimanta līgas" ieskaites punktiem.

Jau vēstīts, ka katrā no 32 disciplīnām sportisti, kuri IAAF "Dimanta līgas" noslēgumā būs saņēmuši visvairāk punktu, tiks apbalvoti ar četru karātu dimantu, kura vērtība būs apmēram 80 tūkstoši ASV dolāru (44 tūkstoši latu).

Šķēpmešanas disciplīnas kopvērtējumā pēc septiņām no aizvadītajām deviņām sacensībām pašlaik pirmo vietu ar 16 punktiem ieņem Obergfola, kamēr Palameika ar vienu punktu ierindojas piektajā pozīcijā.

Pēc sacensībām Monako "Dimanta līga" turpināsies ar posmiem Stokholmā, Londonā un Cīrihē. Savukārt sacensību sezona noslēgsies ar 16.septembrī Briselē paredzētajām sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!