Latvijas skrējēji šonedēļ ar labiem panākumiem startēja skriešanas sacensībās Igaunijā, savās vecuma grupās Tartu un Kohilā ierindojoties vismaz ceturtajā vietā, ziņo Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Igaunijā vieglatlētikas vasaras sacensību sezona pēc koronavīrusa izraisītās pauzes sākās ātrāk nekā Latvijā. Jau ziņots, ka Latvijas skrējēji vasaras sezonu 20.maijā iezvanīja tieši sacensībās Igaunijā.

Kamēr Latvijā joprojām ir spēkā ārkārtas situācijas ierobežojumi, Latvijas vieglatlēti labprāt dodas startēt uz Igauniju.

Šonedēļ latvieši piedalījās Igaunijā populāros skriešanas seriālos. Tartu startēja skrējēju kluba "Ašais" pārstāvji, bet Kohilā - "Tērauds" skrējēji, abās sacensībās sacenšoties savās vecuma grupās.

Tartu 800 m skrējienā uzvarēja Elza Niklase, finišējot pēc divām minūtēm un 37,35 sekundēm. Otro vietu ieņēma Stella Paltina, kura atpalika par 2,29 sekundēm. Trešie savās vecuma grupās bija Roberts Glazers (2:07,01) un Artis Rožkalns (1:59,28).

400 metru distancē otro vietu ieņēma Renāte Beļajeva, kura distanci veica minūtē un 2,62 sekundēs.

Kohilā sacensības norisinājās 1500 metru distancē.

Šeit uzvaru savā vecuma grupā izcīnīja Aigars Feters, distanci veicot četrās minūtēs un 6,77 sekundēs, un Jānis Razgalis, kurš tāpat kā Arnis Ozoliņš un Gundega Vancāne bija Igaunijas pirmatklājēju skaitā 20.maijā. Viņa laiks Kohilā bija trīs minūtes un 55,62 sekundes. Otro vietu savā vecuma grupā izcīnīja Ozoliņš (4:06,39), trešo - Sandra Grosberga (4:59,04) un ceturto - Vancāne (5:07,47).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!