Foto: F64
Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars pēc dalības vairākos Tokijas maratonos organizē japāņu skriešanas entuziastu braucienu uz Latviju, lai viņi varētu piedalīties Rīgas maratonā, vēsta Japānas laikraksts "Japan Times".

48 gadus vecais Latvijas vēstnieks Tokijā Pēteris Vaivars ir aizrautīgs maratonu dalībnieks. Kopš stāšanās amatā Japānā pirms pieciem gadiem viņš katru gadu piedalījies Tokijas maratonā un gatavojas savam piektajam maratonam, kas notiks svētdien, raksta avīze.

Vaivars arī mudina japāņus piedalīties 21.Rīgas maratonā, kas notiks maijā.

Ar Vaivaru sadarbojas Japānas bezpeļņas organizācija Starptautiskais mākslinieku centrs, kas darbojas ar starptautiskām apmaiņas programmām, lai sarīkotu japāņu skrējēju līdzdalību Rīgas maratonā.

Viesošanās laikā paredzēts skrējiens maratonā, kā arī ekskursija pa Vecrīgu.

Vēstnieks plāno braucējus iepriekš iepazīstināt ar Latviju, nolasot lekciju par savu dzimto valsti un demonstrējot attēlus.

Vaivars laikrakstam stāstīja, ka viņš vienmēr ir spēlējis basketbolu, taču, 2006.gadā stājoties Latvijas vēstnieka Japānā amatā, viņam radušās grūtības turpināt spēlēt basketbolu, jo nav izdevies atrast sev piemērotus saspēles biedrus.

Tad viņš saņēmis uzaicinājumu no Tokijas pašvaldības, kas aicināja diplomātus piedalīties 2007.gadā rīkotajā pirmajā Tokijas maratonā.

"Es jutos enerģijas pilns un tāpēc nolēmu izmēģināt maratonu," piebilda Vaivars.

Pēc 42,195 kilometrus garās distances pievarēšanas viņš juties ļoti labi un nolēmis turpināt skriet Tokijas maratonos.

"Man ļoti patika gatavošanās un patika skriešana maratonā," piebilda vēstnieks.

Kaut arī vienu no skrējieniem Vaivars spējis pabeigt četrarpus stundās, viņš skaidro, ka finiša laiks viņam nav pārāk svarīgs.

"Labākais sasniegums maratonā ir to pabeigt," sacīja diplomāts.

Paredzēts, ka Vaivars vēstnieka amatā Japānā turpinās strādāt līdz pilnvaru termiņa beigām 2013.gadā.

"Es varēšu piedalīties vēl trīs Tokijas maratonos," piebilda Vaivars, norādot, ka līdz ar to Tokijas maratonā būs skrējis septiņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!