Foto: DELFI.ee
Otrdien notikušajā "Bigbank" Zelta līgas Ziemas sacensību pirmajā kārtā labus rezultātus sasniedza Latvijas sportisti, izcīnot dubultuzvaras tāllēkšanā dāmām un kārtslēkšanā kungiem, kā arī iegūstot vairākas godalgas citās sacensību disciplīnās, portālu "Delfi" informēja sacensību organizētāji.

Tāllēkšanas sektorā pirmo vietu izcīnīja Lauma Grīva ar rezultātu 6,19 metri, bet otrā vieta Laurai Ikauniecei ar rezultātu 6,09 metri. Ikauniece savu labāko rezultātu sasniedza jau pirmajā lēcienā, bet Grīva – otrajā.

Īsā intervijā pēc sacensībām uzvarētāja Lauma Grīva atzina, ka īsti nav apmierināta ar sasniegto rezultātu, taču neuzskata to arī par sliktu. Kā atzina Grīva, šis ir tikai pats sezonas sākums un nav nekāds pārsteigums, ka nav vēl sasniegta labākā sportiskā forma. Tomēr vienlaikus viņa atzina, ka šodien sacensības bijis kas vairāk, nekā tikai treniņš tehnikas uzlabošanai. Ziemas sezonā viņa plāno piedalīties vēl divās, trīs sacensībās, bet tad jau redzēšot, ko „nesīs nākotne”.

Grīva uzskata, ka svarīgi ir visu laiku nedomāt tikai un vienīgi par rezultātu. „Es vienmēr cenšos izdarīt labāko, ko spēju, jo tikai darbs kopā ar veiksmi nes rezultātus,” saka sportiste.

Grīvas partnere tāllēkšanas sacensībās L.Ikauniece šodien labi startēja arī augstlēkšanā, ar rezultātu 1,75 metro, iegūstot otro vietu. Konkrēto augstumu Laura pārvarēja ar otro mēģinājumu. Nākamais augstums nepadevās un viņa palika otrā, bet pirmo vietu ar rezultātu 1,90 metri ieguva Igaunijas pārstāve Anna Iļjuščenko (Anna Iljuštšenko).

Kārtslēkšanas sektorā arī šodien dominēja latvieši - pirmā un otrā vieta mūsu sportistiem Marekam Ārentam un Paulam Pujātam. Ārenta rezultāts – 5, 31 merti, Pujāta – 5,01 metri. Šāds pat rezultāts trešās vietas ieguvējam igaunim Tarmo Rītmutu (Tarmo Riitmuru), taču viņš šo augstumu pārvarēja tikai ar otro mēģinājumu, kamēr Pujāts – ar pirmo.

Divas godalgas Zelta līgas ziemas sezonas pirmajās sacensībās arī Elvijam Misānam – 1.vieta tāllēkšanā ar rezultātu 7,72 m un trešā vieta trīssoļlēkšanā ar rezultātu 15,93 metri. Kopā ar E.Misānu godalgu tāllēkšanā saņēma arī Latvijas pārstāvis Māris Grēniņš, kurš izcīnīja trešo vietu ar rezultātu 7,44 metri.

Normunds Pūpols izcīnīja trešo vietu augstlēkšanā ar rezultātu 2,08 metri. Uzvarētājam Karlam Lumi (Karl Lumi) no Igaunijas rezultāts par 12 centimetriem labāks – 2,20 metri.

Latvijas sportisti šodien startēja arī 200 un 800 metru skrējienos un lodes grūšanā.

Nākamais Zelta līgas ziemas sezonas posms notiks 9. februārī Tartu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!