Foto: Publicitātes foto
Grieķijā ir sākušās Eiropas komandu čempionāta 1. līgas sacensības, kurās pēc pirmās dienas Latvijas izlase ieņem 12. vietu, par četriem punktiem atpaliekot no Igaunijas un cīnoties par palikšanu līgā, informē Latvijas Vieglatlētikas federācijas preses dienests.

Pirmajā sacensību dienā labāko rezultātu Latvijas komandā sasniedza Madara Palameika šķēpmešanā - ar 58,86 metrus tālu metienu viņa izcīnīja otro vietu un 11 punktus. Pēc starta Madara atzina, ka īsti "netrāpīja šķēpā". "Bija lielas pauzes bija starp metieniem. Kad iegājām sektorā, tiesneši vēl nebija gatavi," stāsta Madara. "Mums bija iespēja izmest tikai divus metienus pirms sacensībām. Kopumā esmu apmierināta ar startu. Piedalīties komandu čempionātā ir pavisam citādāk nekā komercsacensībās. Lūdzu arī skatītāju atbalstu, un emocijas ir ļoti patīkamas."

Igors Sokolovs vesera mešanā ar 69,94 m tālu metienu ierindojās 3. vietā. Pēc starta atzina, ka vajadzēja mest pāri 70 metru atzīmei, bet kopumā ir apmierināts ar startu. "Aplis nedaudz slīdēja, tāpēc bija nelielas problēmas tehniskajā izpildījumā. Es trenējos uz cieta apļa, tāpēc šeit bija neērti. Komandai devu 10 punktus – par to arī esmu priecīgs," saka sportists.

Jānis Baltušs 400 m barjerskrējienā savā skrējienā pēdējos metros apdzina skrējiena līderi grieķi Periklu Iakovaki un sasniedza savu šīs sezonas labāko rezultātu - 51,17 sekundes. Kopvērtējumā – 6.vieta un 7 punkti komandai. Pēc starta Jānis atzina, ka cīnījies līdz pašām beigām un uzvaru palīdzēja izcīnīt komandas gars.

Piekto vietu trīssoļlēkšanas sacensībās sievietēm izcīnīja Madara Apine, kura aizlēca 12,95 metrus. "Esmu apmierināta ar piekto vietu. Centos iegūt pēc iespējas vairāk punktus komandai, bet ar rezultātu neesmu īsti apmierināta. Kad sāku sildīties, bija ļoti daudz spēka. Mans ieskrējiens pagarinājās aptuveni par metru. Kad sāku lekt, atgriezos atpakaļ pie sava sākotnējā ieskrējiena. Līdz ar to bija jāveic korekcijas lekšanas laikā. Jebkurā gadījumā priecājos šajās sacensībās pārstāvēt Latviju. Šāda tipa sacensības dod stimulu cīnīties par katru punktu."

Savu sezonas labāko rezultātu 1500 metru distancē uzrādīja Dmitrijs Jurkēvičs (3:42,57 sekundes) un izcīnīja piekto vietu, dodot komandai vēl astoņus punktus.

Kārtslēkšanā sievietēm Viktorija Semeņuka pārvarēja 2,50 m augstumu, izcīnot 9. vietu. "Nākamais augstums bija 3,20m. Lai to pārvarētu, vajadzēja notikt brīnumam, jo līdz šim esmu lekusi 2,80 m," pēc debijas Eiropas komandu čempionātā komentēja sportiste.

Jūlija Rjazanova 400m barjeroto distanci veica 1:04.28, ierindojoties 12. vietā: "Noskrēju ne īpaši labi. Domāju, ka uztraukums bija pārāk liels. Netiku ar to galā. Emocionāli es pazudu lielajā troksnī. Lielais karstums īpaši netraucēja, jo varu skriet gan karstumā, gan lietū."

Inga Miķelsone diska mešanā ar rezultātu 45,13m izcīnīja 10. vietu. "Savu sniegumu vērtēju ne pārāk spoži. Pietrūka aukstuma un lietus, tad varbūt būtu aizmetusi tālāk. Arī aplis slīdēja. Vajadzēja ātri pielāgoties, lai iemācītos mest un neizkristu no laukuma."

Augstlēkšanā vīriešiem 1,90 metru augstumā novietot latiņu pārvarēja Vladislavs Prosmickis, ieņemot desmito vietu. "Sacensībās guvu traumu, tāpēc esmu diezgan sarūgtināts ar savu startu," pēc sacensībām pauda Latvijas augstlēcējs.

3000 metru šķēršļu skrējienā Valērija Linkeviča ar rezultātu 11 minūtes un 9,99 sekundes ierindojās 11. vietā. Personisko rekordu sasniedza Agata Strausa, kura 3000 metrus veica deviņās minūtēs un 14,24 sekundēs, izcīnot piekto vietu. 400 metros Gunta Latiševa-Čudare ar rezultātu 53,95 sekundes izcīnīja septīto vietu, bet šajā distancē vīriem Austris Karpinskis ar personisko rekordu (48,48 sekundes) palika 11. vietā.

Tikmēr 4x100 metru stafetē, kurā Latviju pārstāvēja Sindija Bukša, Laura Ikauniece- Admidiņa, Gunta Latiševa-Čudare un Diāna Daktere, ierindojās devītajā vietā (45,91 sekunde), nopelnot četrus punktus komandu ieskaitē.

5000 metru distancē Dmitrijs Serjogins uzrādīja laiku 15 minūtes un 54,84 sekundes, ieņemot 11. vietu, bet vīriešiem tāllēkšanā Jānis Leitis ar rezultātu 7,42 metri ierindojās septītajā vietā, Latvijas komandas krājumu papildinot ar pieciem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!