Foto: F64
Anatolijs Macuks un Kristīne Kuzņecova svētdien Valmierā tika kronēti par Latvijas čempioniem maratonā.

"Bigbank Skrien Latvija" sestā posma sacensībās Macuks 42,195 kilometru distanci veica divās stundās 28 minūtēs un 31 sekundē, finišā par divām minūtēm un divām sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Renāru Rozi. Savukārt pie bronzas medaļas tika Kristaps Bērziņš, kurš bija vēl minūti un 55 sekundes lēnāks.

Tikmēr dāmu konkurencē uzvarēja Kuzņecova, kura finišēja pēc trim stundām deviņām minūtēm un sešām sekundēm. Otrās vietas ieguvēja Viviana Kirilova uzvarētājai zaudēja trīs minūtes un 28 sekundes, bet trešo vietu ieņēma Līga Ārniece, kura bija vēl minūti un 40 sekundes lēnāka.

Tāpat svētdien notika arī sacensības pusmaratonā, kur kungu konkurencē uzvarēja Jānis Višķerš, kurš distanci veica stundā desmit minūtēs un trīs sekundēs, finišā par sekundi apsteidzot šī gada Latvijas čempionu Dmitriju Serjoginu. Savukārt trešajā vietā ierindojās Kristaps Kalniņš, kurš Višķeram zaudēja 34 sekundes.

Dāmu konkurencē uzvarēja Lelde Neimande, kuras laiks finišā bija viena stunda 24 minūtes un 55 sekundes, bet 38 sekundes viņai zaudēja otrās vietas ieguvēja Daiga Grickus, bet trešo pozīciju ieņēma Zanda Ulanova.

Pērn par Latvijas čempioniem maratonā kļuva Kristaps Bērziņš un Kitija Valtere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!