Foto: stock.xchng
Latvijas skrējēja Invida Mauriņa pirmdien kvalificējās 800 metru distances pusfinālam Kolumbijas pilsētā Kali notiekošajā pasaules junioru čempionātā vieglatlētikā.

Priekšsacīkstēs Mauriņa savā skrējienā finišēja ceturtā, divus apļus veicot divās minūtēs un 5,65 sekundēs un par 1,26 sekundēm labojot personīgo rekordu. Mauriņa startēja ātrākajā priekšsacīkšu skrējienā, no kura četras labākās sportistes bija ātrākās arī starp visām 38 dalībniecēm.

Skrējienā uzvarējusī amerikāniete Džuljete Vitakere 800 metrus skrēja divās minūtēs un 4,92 sekundēs.

Pēc pieciem priekšskrējieniem pusfināliem kvalificējās četras labākās sportistes no katra skrējiena, kā arī vēl četras labāko rezultātu īpašnieces no pārējām vieglatlētēm.

Jau ziņots, ka šķēpa metēja Sanija Ozoliņa un lodes grūdēja Vineta Krūmiņa aizvadīja pieticīgas kvalifikācijas sacensības.

Ozoliņa atlases sacensībās pirmajā mēģinājumā šķēpu meta 42,51 metra tālumā, otrajā piegājienā sasniedza 47,45 metrus, bet trešais mēģinājums netika ieskaitīts. No 16 kvalifikācijā startējušajām šķēpraidēm latviete ieņēma priekšpēdējo vietu.

Lai iekļūtu finālā, šķēps bija jāraida 54,50 metru tālumā vai jāiekļūst labāko divpadsmitniekā. Iekļūšanai finālā pietika ar 48,89 metru tālumā, bet pārliecinoši labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza serbiete Adriana Vilagoša, kurai padevās 58,87 metru tāls metiens.

Tikmēr Krūmiņa pirmajā mēģinājumā lodi grūda 12,11 metru tālumā, nākamajā piegājienā savu rezultātu uzlaboja gandrīz par vienu metru (13,09), bet trešajā mēģinājumā palika bez ieskaitīta rezultāta. Starp 23 sportistēm Krūmiņa bija priekšpēdējā.

Kvalifikācijas norma lodes grūšanā bija 15,70 metri, bet iekļūt finālā varēja arī ar 14,63 metru tālu metienu, kas ir astoņus centimetrus tālāk par Krūmiņas personīgo rekordu. Kvalifikācijā ar 16,13 metru tālu metienu pirmā bija Uzbekistānas vieglatlēte Malika Nasredinova.

Krūmiņa vēlāk startēs arī kvalifikācijā diska mešanā.

Latviju pasaules U-20 čempionātā pārstāv Agate Caune 3000 un 5000 metru skrējienos, Lāsma Zemīte augstlēkšanā un tāllēkšanā, Gerda Kerija Dreimane septiņcīņā, Vineta Krūmiņa lodes grūšanā un diska mešanā, Sanija Ozoliņa šķēpa mešanā, Invida Mauriņa 800 metru skrējienā, Alisona Diāna Neidere kārtslēkšanā un Aleks Pelcmanis 400 metru barjersprintā. Sportistiem uz Kali līdzi devušies treneri Ainis Raubišķis, Māris Urtāns un Raivis Maķevics.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz sestdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!